Ερχεται επένδυση με τεχνητό νησί στη Λάρνακα

Ξενοδοχείο, εστιατόρια και τεχνητό νησί στο σχήμα της Κύπρου στην περιοχή Πιαλέ Πασά-Μακένζι

Άρωμα Ντουπάι θα έχει προσεχώς η Λάρνακα με βάση τα σχέδια επιχειρηματία από το Λίβανο για μεγάλη επένδυση στην περιοχή Πιαλέ Πασά -Μακένζι. Η επένδυση συμπεριλαμβάνει τεχνητό νησί στο σχήμα της Κύπρου, εξ ου και ο παραλληλισμός με το Ντουπάι που πρωτοπορεί σε αυτού του είδους αναπτύξεις.

Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης είναι ο Λιβάνιος επιχειρηματίας Tony Saniour ο οποίος πραγματοποιεί μεγάλα επενδυτικά ανοίγματα στη Λάρνακα έχοντας ήδη μεταμορφώσει και εγκαινιάσει το ξενοδοχείο Rise.

H νέα επένδυση εξαγγέλθηκε σε διάσκεψη τύπου χθες Πέμπτη υπό το σύνθημα “Το διαμάντι της Λάρνακας”. Το έργο ονομάζεται Castle Project λόγω του ότι υλοποιείται στο κτίριο του πρώην ξενοδοχείου Castle. Καταλαμβάνει επίσης το εστιατόριο Kudeta και δύο ενοποιημένα τεμάχια στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου Πιαλέ Πασά. Σε πρώτη φάση ανεγείρεται πολυεστιατόριο, καφετέριες και beach bar στην πλευρά της παραλίας και έπεται υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα στην απέναντι πλευρά η οποία θα συνδέεται με τις παραλιακές αναπτύξεις μέσω γέφυρας. Το ξενοδοχείο είναι πέντε αστέρων, 13 ορόφων και δυναμικότητας 400 κλινών. Το διαμάντι του στέμματος όμως θα είναι τεχνητό νησί στο σχήμα της Κύπρου στο οποίο θα φτάνει κάποιος από τα παραλιακά εστιατόρια και το beach bar μέσω αποβάθρας. Στο νησάκι θα υπάρχει δωρεάν πρόσβαση για το κοινό.

Στα διαδικαστικά έχουν υποβληθεί οι αιτήσεις για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας και άδειας οικοδομής και οι υπεύθυνοι του έργου εξέφρασαν παράπονα για την καθυστέρηση στην έκδοση των αδειών λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών όπως ανέφεραν. Ελπίδα είναι να εκδοθούν και οι δύο άδειες μέσα στο Φθινόπωρο ώστε η πρώτη φάση του έργου να είναι ολοκληρωμένη μέχρι το Μάρτιο του 2017.

Η ανάπτυξη εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.