Έρχεται και επίσημα η κάρτα «οπαδού»- Υποχρεωτική η εγγραφή στο «Μητρώο Φιλάθλου»

Αναγκαστική για όλους η εγγραφή στο Μητρώο Φιλάθλου - «Στόχος του θεσμού είναι η καταστολή της βίας στα γήπεδα»

Παρά τις ποικίλες αντιδράσεις που εκφράστηκαν από οργανωμένους οπαδούς αλλά και σύνολα κατά της κάρτας οπαδού, ο ΚΟΑ, ανακοίνωσε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη την εφαρμογή του θεσμού του Μητρώου Φιλάθλου (Κάρτα Οπαδού) από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οπως τονίστηκε από την ηγεσία του Οργανισμού, είναι η καταστολή της βίας και η δημιουργία συνθηκών ασφάλειας στους αθλητικούς χώρους.

Oxi-Sti-Karta-Opadou

Η εγγραφή στο Μητρώο Φιλάθλων θα ξεκινήσει από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου 2018, ενώ στη συνέχεια οι εγγραφές θα γίνονται στα γήπεδα όταν θα διεξάγονται αγώνες. Η κατοχή της κάρτας είναι υποχρεωτική για όλους και σε κανένα, όπως τονίστηκε, δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στα γήπεδα χωρίς αυτή.
 
Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους είπε πως στόχος του θεσμού είναι η καταστολή της βίας στα γήπεδα, η εξασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης σε όλους, η βελτίωση της αθλητικής εμπειρίας στο γήπεδο και η βελτίωση της ποιότητας του αθλητισμού.

10287148_10154331784660302_1475243404_N
 
«Ο αθλητισμός πρέπει να είναι γιορτή, πρέπει να είναι χαρά, ο αθλητισμός πρέπει να είναι ένα απολαυστικό θέαμα που προσφέρει αποκλειστικά και μόνο διασκέδαση για όλους, μικρούς και μεγάλους, οικογένειες, μικρά παιδιά, γυναίκες και άνδρες», είπε και τόνισε πως αυτός είναι ο στόχος του ΚΟΑ. «Θέλουμε να φέρουμε στα κυπριακά γήπεδα τη ζωή, τον παλμό και το χρώμα που τους έλειπε και το μητρώο φιλάθλου πιστεύουμε είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο προς την κατεύθυνση αυτή», πρόσθεσε.
 
Η κ. Χαραλάμπους είπε πως σκοπός δεν είναι να αποκλειστεί κανένας από τα κυπριακά γήπεδα, αλλά αντιθέτως να αποκτήσουν όλοι ασφαλή πρόσβαση στη γιορτή του αθλητισμού.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης είπε στην αρχική του τοποθέτηση πως είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί μια συμμαχία για να γίνει κατορθωτός ο στόχος να γίνουν τα γήπεδα πιο ασφαλή.
 

Maxresdefault
Ανέφερε πως η προσπάθεια για το μητρώο ξεκίνησε από το προηγούμενο συμβούλιο, ενώ η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν πολύπλοκη και δύσκολη. «Πολλές φορές για να γίνει το σωστό περπατήσαμε συνειδητά στο γκρίζο και επειδή κάποιες φορές πρέπει να υπερτερεί το γενικότερο καλό, αποφασίσαμε και προχωρήσαμε σε απλούστερες διαδικασίες έτσι ώστε για φέτος να εφαρμοστεί το μητρώο φιλάθλου και σιγά σιγά να συνεχίσουμε με το κατασκευαστικό, όπου και αν χρειάζεται», είπε.
 
Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και ο ΚΟΑ οφείλει να το προσφέρει και να το διαφυλάξει ως τέτοιο. «Η Πολιτεία αποφάσισε ότι η κοινωνία και οι πολίτες δικαιούνται ασφαλή γήπεδα. Δεν θέλουμε να κάνουμε τα γήπεδα εκκλησίες αλλά ούτε και πεδία μαχών», είπε σημειώνοντας πως όλοι έχουν δικαίωμα στη χαρά του αθλητισμού.
 
Πρόσθεσε πως σέβεται τις ανησυχίες κάποιων για την κάρτα και είναι έτοιμος να συναντηθεί με όποιο οργανωμένο σύνολο θα ήθελε να συζητήσουν το θέμα, παρόλο που πιστεύει πως δεν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να ανησυχούν και σημείωσε πως τα προσωπικά δεδομένα είναι διασφαλισμένα καθώς το μητρώο θα φυλάγεται μόνο από τον ΚΟΑ με πρόσβαση μόνο από τον εξουσιοδοτημένο λειτουργό, τον Πρόεδρο και την Γενική Διευθύντρια.
 
Κάλεσε τέλος όλους τους φιλάθλους να διεκδικήσουν μαζί το δικαίωμα για ασφαλή απόλαυση της χαράς που προσφέρει ο αθλητισμός.
 
Οσον αφορά στα διαδικαστικά, οι εγγραφές μπορούν να γίνονται διαδικτυακά αλλά και στα κέντρα εγγραφής που θα λειτουργήσουν στις επαρχίες. Συγκεκριμένα, διαδικτυακά μπορούν να γίνονται εγγραφές στο https://theasis.cy.net/koa από τις 25 Ιουλίου. Σε ό,τι αφορά στις διάφορες επαρχίες οι εγγραφές θα γίνονται ως ακολούθως: από τις 25 Ιουλίου στο Τσίρειο Στάδιο, από τις 26 Ιουλίου στο ΓΣΠ και στο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία και από τις 27 Ιουλίου στις επαρχίες Λάρνακας (ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ, Στάδιο Αμμόχωστος, «Αντώνης Παπαδόπουλος»), Πάφου (Παφιακό) και Αμμοχώστου(Τάσος Μάρκου).
 
Για ηλεκτρονική κάρτα το κόστος είναι 1 ευρώ και αυτή μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά, ενώ υπάρχει και δυνατότητα έκδοσης πλαστικής κάρτας με κόστος 3 ευρώ. Η εγγραφή στο Μητρώο μπορεί να γίνει μέσω διαδικτύου όμως η έκδοση της κάρτας, ακόμα και η ηλεκτρονική μπορεί να γίνεται μόνο στα κέντρα εγγραφής, τα οποία θα λειτουργούν από 25 Ιουλίου μέχρι και τις 31 Αυγούστου (0900-1500 και 1600-2000 και Σάββατα από 0900-1500).

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.