Σοβαρό επικοινωνιακό ατόπημα χαρακτήρισε τις δηλώσεις της “κυβέρνησης” ο τέως “πρωθυπουργός Τουφάν Ερχιουρμάν και “βουλευτής” του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, σύμφωνα με την Kibris Postasi

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της “κυβέρνησης” για το Βαρώσι και τη σχετική απόφαση του “Υπουργικού Συμβουλίου”, αλλά και δήλωση του “πρωθυπουργού” Ερσίν Τατάρ “Ανοίγουμε το Βαρώσι, ψάχνουμε για επενδυτές”, ο Τουφάν Ερχιουρμάν ανέφερε ότι χάθηκε η αξιοπιστία μέσα από τις αντιφατικές αναφορές των “κυβερνώντων”
Πρόσθεσε ότι κατανοεί πως η απόφαση αφορά την απογραφή στα Βαρώσια και συμπλήρωσε όμως ότι η διαδικασία για τη διαδικασία και το περιεχόμενο της καταγραφής δεν έχει ακόμα διασαφηνιστεί.

Ο Τ. Ερχιουρμάν ανέφερε ότι υποστηρίζει τη διεξαγωγή απογραφής, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε “σοβαρό επικοινωνιακό ατόπημα της κυβέρνησης” τη δήλωση του “πρωθυπουργού”, “ανοίγουμε το Βαρώσι, ψάχνουμε για επενδυτές”.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν ήδη δηλώσεις σχετικά με το άνοιγμα του Βαρωσιού υπό την εποπτεία του ΟΗΕ. “Μπορείτε να διαπραγματευτείτε με το Βαρώσι. Ο ΟΗΕ πιθανώς περιλάβει την ε/κ πλευρά”.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι ο “Πρόεδρος” πρέπει να περιλαμβάνεται στη διαδικασία.

Διαβούλευση Οζερσάι για το Βαρώσι

Ο “ΥΠΕΞ” Kudret Ozersay, δήλωσε ότι έχουν αρχίσει διαβουλεύσεις όσον αφορά στην απόφαση της “κυβέρνησης” για άνοιγμα του Βαρωσιού σε ομάδα ειδικών για απογραφή. Την πρώτη του συνάντηση πραγματοποίησε με τον ΓΓ του Ρεπουπικανικού Τουρικού Κόμματος, Tufan Erhurman την Τρίτη.

Σύμφωνα με τη Yeni Duzen, o Κ. Ozersay δήλωσε μετά τη συνάντηση, οι δύο αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το περιεχόμενο της απογραφής.

Βαρώσι ο παράδεισος της Κύπρου σε 23 φωτογραφίες(Opens in a new browser tab)