Έρχονται αναβαθμίσεις και νέος χώρος στάθμευσης στο ΓΝ Λάρνακας

«Lifting» θα δεχτεί η παλαιά πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείο Λάρνακας με δρομολόγηση δημιουργίας νέου χώρου στάθμευσης, πρόβλημα το οποίο αποτελεί βραχνά από τότε που αναγέρθηκε η νέα πτέρυγα στον παλαιό χώρο στάθμευσης.


Το παλαιό κτίριο αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα και με την ολοκλήρωση της σύγχρονης νέας πτέρυγας, η Διεύθυνση του νοσοκομείου στοχεύει στην προσώθηση έργων που θα άλλαξουν πρόσωπο στην παλαιά πτέρυγα και θα λύνουν διαχρονικά προβλήματα.

Στόχος η περαιτέρω αναβάθμιση 

Όπως μας ενημέρωσε ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για τις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου, Γιώργος Καροτσάκης,, στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείο Λάρνακας, τόσο σε υποδομές όσο όσο και σε αναβαθμίσεις, σε «ριζικό επίπεδο», όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση των ανελκυστήρων που όπως είπε ένα θέμα που ταλαιπωρεί το νοσοκομείο.


Αναβαθμίστηκε εξοπλισμός

Όπως είπε ο κ. Καροτσάκης, από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, κατέστη δυνατή η εγκατάσταση κλιματιστικών σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου και αντικαταστάθηκαν όλα τα κρεββάτια στους θαλάμους. Ταυτόχρονα αντικαταστήθηκαν λευκά είδη όπως σεντόνια και κουρτίνες σε θαλάμους. Στόχος είπε, η συνεχής αναβάθμιση.

Την ίδια ώρα προωθείτε η αναβάθμιση και της εξωτερικής όψης του κτιρίου αλλά και του περιβάλλοντα χώρου του νοσοκομείου.


Λύση στο θέμα στάθμευσης

Ανάσα στο μεγάλο πρόβλημα του χώρου στάθμευσης επιχειρεί να δώσει η διεύθυνση του νοσοκομείου αφού όπως είπε ο κ. Καροτσάκης, ετοιμάζεται μελέτη για δημιουργία περισσότερων χώρων στάθμευσης στον υφιστάμενο χώρο με τη δημιουργία υπόγειου και ισόγειου χώρου. Όπως μας ανάφερε, το θέμα βρίσκεται στη διαδικασία εξεύρεσης συμβούλων για την αναβάθμιση τόσο του κτιρίου όσο και της επέκτασης του χώρου στάθμευσης.

Υπενθυμίζεται πως η νέα πτέρυγα χτίστηκε σε χώρο στάθμευσης του νοσοκομείο, στερώντας έτσι πολλές θέσεις στάθμευσης και δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα πρόσβασης στο νοσοκομείο.


Τα έργα σύμφωνα με τον κ. Καροτσάκη θα έχουν περίοδο διάρκειας περίπου τεσσάρων χρόνων αλλά το ακριβές χρονοδιάγραμμά θα είναι γνωστό όταν ετοιμαστούν οι σχετικές μελέτες.

Τάσος Αναστάση

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.