Έρχονται χιόνια και στις ημιορεινές περιοχές; Τι λέει ο Κλ. Νικολαΐδης

Βροχές, καταιγίδες και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά προβλέπει για απόψε η Μετεωρολογική Υπηρεσία ενώ αύριο το χιονισμένο τοπίο αναμένεται να  κατεβεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της στα ημιορεινά.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθης Νικολαΐδης, ανέφερε ότι η χιονόπτωση πιθανόν να επεκταθεί στις ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο άνω των  600 μέτρων.

Σημείωσε ότι από τις 11 το πρωί χιονίζει στο Τρόοδος με το ύψος του χιονιού από τα 9 εκατοστά να αυξάνεται στα 14.

Όπως δήλωσε ο κ. Νικολαΐδης, τόσο η χιονόπτωση όσο και η βροχόπτωση θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της ισχύος της κίτρινης προειδοποίησης ενώ μετά την παρέλευση της τα φαινόμενα θα έχουν μειωμένη ένταση.

Σημαντικότερο στοιχείο σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, το πολύ ισχυρό πεδίο ανέμων, εξαιτίας του οποίου σε κάποιες περιοχές η θάλασσα είναι τρικυμιώδης αφού στον Ακάμα καταγράφονται άνεμοι 45 κόμβων και  25 κόμβων στα νότια και δυτικά παράλια.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η ψυχρότερη νύχτα στη Λευκωσία για μήνα Ιανουάριο, ήταν το 2015 με θερμοκρασία -2,3 βαθμούς κελσίου ενώ για τον πρώτο μήνα του έτους, η χαμηλότερη θερμοκρασία στην περιοχή Προδρόμου ήταν το 1964 με -11,1 βαθμοί κελσίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.