Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα: Προσέχουμε στο οδικό δίκτυο, παράσχουμε βοήθεια στους συνανθρώπους μας και στα ζώα

Στην παρουσία και σε αναμονή έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα και με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, οφείλουμε να λάβουμε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο οργανισμός REACTION.

Σε ό,τι αφορά στους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες ο οργανισμός αναφέρει ότι, «οφείλουμε να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά για να μπορέσουμε να εντοπίσουμε έναν ηλικιωμένο, ένα μονογονιό, μια οικογένεια, άτομα ευάλωτων ομάδων για να τους παράσχουμε κάθε βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το κρύο στο Δήμο ή στην κοινότητα μας και εάν υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, πρέπει να ενημερώσουμε άμεσα τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Σχετικά με την οδήγηση σε άσχημες καιρικές συνθήκες αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες (καταιγίδες, ομίχλη, χιονόπτωση, παγετός, ισχυροί άνεμοι κ.α.) μπορούν να προκαλέσουν μειωμένη ορατότητα, μειωμένη ανταπόκριση του οχήματος στις οδηγίες του οδηγού, μειωμένο φωτισμό, μειωμένη αποδοτικότητα του οδικού δικτύου, νευρικότητα και απόσπαση της προσοχής του οδηγού, αλλά και τροχαία κίνηση που κινείται αργά και όλα αυτά συντείνουν στην αύξηση του κινδύνου για πρόκληση οδικής σύγκρουσης.

«Ακολουθούμε τις οδηγίες των κατασκευαστών για προετοιμασία των οχημάτων μας για οδήγηση σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Τηρούμε πιστά τις υποδείξεις και ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών για κλειστούς δρόμους ή/και άλλες καταστάσεις που επηρεάζουν το οδικό δίκτυο», προστίθεται.

Καταλήγοντας ο REACTION αναφέρεται στην προστασία των κατοικίδιων μας αλλά και στα αδέσποτα ζώα σημειώνοντας ότι «ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας για το κατοικίδιο μας και να το προφυλάξουμε από το κρύο ή/και την βροχή. Παράλληλα, μπορούμε να αφήσουμε μια ζεστή κουβέρτα και λίγο φαγητό για τα αδέσποτα της γειτονιάς μας».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.