Συνεχίζει να «τρέχει» τις διαδικασίες για την κάρτα φιλάθλου ο ΚΟΑ

Η απόφαση της Αστυνομίας

Οι οπαδοί κατά την είσοδό τους στους αγωνιστικούς χώρους, σε κρίσιμους αγώνες, θα έχουν την υποχρέωση να αναγράψουν στο εισιτήριο το οποίο κατέχουν, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του δελτίου ταυτότητάς τους. Αρχή έγινε με το Σούπερ Καπ.

Συνέχεια στην εφαρμογή του μέτρου, στον αγώνα Ανόρθωση- Απόλλων αύριο στο στάδιο “Αντώνης Παπαδόπουλος”

 

Εν μέσω πολλών εκκρεμοτήτων και ανολοκλήρωτων δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα και τους αγωνιστικούς χώρους, οι φίλαθλοι θα αρχίσουν να υποβάλλονται εκ νέου σε έλεγχο ταυτοποίησης στοιχείων.

Με απόφαση της Αστυνομίας, εν ονόματι του νόμου για τη βία στα γήπεδα, αρχίζουν οι ταυτοποιήσεις προσώπων σε αγώνες υψηλού κινδύνου στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Η Αστυνομία τονίζει ότι η απόφαση για ταυτοποίηση στις εισόδους των σταδίων ελήφθη στη βάση ρητών προνοιών του νόμου που αφορά την πάταξη της βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε η Αστυνομία για το παιχνίδι ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Απόλλωνα αποφασίστηκε ότι θα γίνεται ταυτοποίηση στοιχείων, όπως και θα συμβαίνει σε όλους τους αγώνες υψηλού κινδύνου, για σκοπούς ευταξίας και ασφάλειας.

Οι οπαδοί, κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου Αντώνης Παπαδόπουλος, θα έχουν την υποχρέωση να αναγράψουν στο εισιτήριο που κατέχουν, το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του δελτίου ταυτότητάς τους. Για να επιτραπεί η είσοδος στους οπαδούς των δύο ομάδων στο στάδιο θα πρέπει τα στοιχεία που φαίνονται στο εισιτήριο που έχουν στα χέρια τους να συμφωνούν με το δελτίο ταυτότητας, το οποίο οι οπαδοί θα έχουν την υποχρέωση να παρουσιάσουν στις εισόδους του σταδίου.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο έρχεται σε μια περίοδο όπου πολλά άλλα ζητήματα δεν έχουν υλοποιηθεί όπως η ταξιθέτηση στα γήπεδα, ενώ την ίδια ώρα κοινοβουλευτικές πηγές τόνισαν στη ”Χ” ότι τίθεται ζήτημα νομιμότητας του ελέγχου ταυτότητας στις εισόδους των σταδίων, καθώς πλέον οι έλεγχοι δεν διεξάγονται από την Αστυνομία, αλλά από τους stewards που εργοδοτούνται. Την ίδια ώρα τίθεται το ερώτημα που αφορά τα αποτελέσματα μιας ταυτοποίησης χωρίς να προηγηθεί η υλοποίηση παρεμφερών δράσεων, μεταξύ των οποίων η κάρτα φιλάθλου.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού συνεχίζει τις προσπάθειες θεσμοθέτησής της, καθώς καλά ενημερωμένες πηγές δήλωσαν στη ”Χ” ότι ο οργανισμός ετοιμάζει τα έγγραφα με τα οποία θα προκηρυχθούν οι νέες προσφορές στις οποίες θα ζητήσει νέες οικονομικές και τεχνικές προσφορές από τις τέσσερις εταιρείες που προκρίθηκαν στην πρώτη διαδικασία.

Για την έκδοση της κάρτας είχαν υποβληθεί έξι προσφορές, από τις οποίες προκρίθηκαν οι τέσσερις, αλλά τελικά υπέβαλαν προσφορά μόνο οι δύο. Ο ΚΟΑ είχε δώσει το έργο στη Space Hellas και η δεύτερη ενδιαφερόμενη, Logicom, προσέφυγε στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών πετυχαίνοντας ακύρωση της απόφασης με το αιτιολογικό ότι το πτυχίο ενός από τους εμπειρογνώμονες της επιτυχούσας δεν ήταν αναγνωρισμένο από το ΚΥΣΑΤΣ.

Κώστας Α. Κωνσταντίνου