Ερευνες επί ερευνών!

Ε, δεν γίνεται, βάλθηκε να μας τρελάνει αυτή η κυβέρνηση με το ΓεΣΥ. Το φέρνει απ’ εδώ, το φέρνει απ’ εκεί μέχρι να γίνει το δικό της και κάποιων ασφαλιστικών εταιρειών που πιέζουν προκειμένου να γίνει πολυασφαλιστικό και όχι μονοασφαλιστικό, όπως συστήνουν όλες οι μελέτες που έγιναν μέχρι σήμερα.

Το Υπουργείο Οικονομικών έθεσε νέα προσκόμματα αμφισβητώντας τις προηγούμενες μελέτες και ανήγγειλε τη διεξαγωγή νέας μελέτης, η οποία βεβαίως θα φέρει νέες καθυστερήσεις για την εφαρμογή του. Χθες στην Επιτροπή Υγείας όπου συζητήθηκε το θέμα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου ισχυρίστηκε ότι οι δαπάνες του κράτους για την υγεία ύψους 4,5% έχουν προσδιοριστεί στη βάση μελέτης που έχει διεξαχθεί το 2001.

Αποστομωτική ήταν, ωστόσο, η απάντηση του Προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Θωμά Αντωνίου, ο οποίος υπέδειξε πως το 4,5% επί του ΑΕΠ αφορά στις σημερινές δαπάνες του κράτους για την Υγεία! Εχει κανένας αμφιβολία ότι αυτή η κυβέρνηση θα διεξάγει έρευνες επί των ερευνών μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα που επιθυμεί;

Α.Ξ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.