Έρευνα κατά 50 γιατρών για τα προσόντα τους – Εννέα περιπτώσεις οδηγήθηκαν ήδη ενώπιον της δικαιοσύνης

Η άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος από άτομα που ενδεχομένως δεν έχουν πτυχίο αναγνωρισμένο από το ΚΥΣΑΤΣ, ή από άτομα τα οποία δήλωναν ως ειδικότητα άλλη από αυτή που αναγραφόταν στο πτυχίο τους, συζητήθηκε χθες από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, η οποία ενημερώθηκε ότι διεξάγονται έρευνες για περίπου 50 περιπτώσεις γιατρών, ώστε να διαπιστωθεί αν τα προσόντα τους ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ άλλες εννέα οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Κατά τη συνεδρίαση διαπιστώθηκαν διάφορες ελλείψεις στη νομοθεσία, ενώ η Επιτροπή ενημερώθηκε ότι περίπου 15 υποθέσεις βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης και διερευνώνται από την Αστυνομία, ενώ εννέα είναι ήδη στο δικαστήριο. Σύντομα ξεκινά στη Λεμεσό η ακροαματική διαδικασία για δύο γιατρούς από τρίτες χώρες.

Το φαινόμενο μη τήρησης της κείμενης νομοθεσίας για την εγγραφή ιατρών στο Ιατρικό Μητρώο, όσον αφορά την προϋπόθεση αναγνώρισης της ισοτιμίας και αντιστοιχίας του πτυχίου τους από το ΚΥΣΑΤΣ, θα συζητηθεί ξανά στο τέλος του χρόνου, οπότε έχει τεθεί και ο ορίζοντας για την ολοκλήρωση των ερευνών για τις 50 περίπου περιπτώσεις ιατρών. Η Επιτροπή Υγείας εξέφρασε ετοιμότητα να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να εξαλειφθούν τα κενά που έχουν οδηγήσει στο παρόν πρόβλημα, ενώ αναμένει τις εισηγήσεις από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και το Συμβούλιο Εγγραφής προς την κατεύθυνση αυτή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.