Έρευνα: Εθισμένοι στα ΜΚΔ και στο διαδίκτυο πολλοί νέοι της Κύπρου-Άκρως ανησυχητικά τα ευρήματα

Άκρως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα έρευνας που διεξήχθη στην Κύπρο σχετικά με τον εθισμό των νέων στο διαδίκτυο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε το Alexander College ο εγκλεισμός λόγω κορονοϊού οδήγησε διεθνώς σε αύξηση κατά 12% του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.


Ο επικεφαλής της έρευνας Κώστας Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρουσίασε έρευνα είπε χαρακτηριστικά ότι 8,3% των μαθητών και των φοιτητών παρουσιάζουν σοβαρό εθισμό από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το 24% είναι εθισμένοι και είναι προβληματική η χρήση του διαδικτύου, ενώ ένας στους τρεις σερφάρει στο διαδίκτυο από 4 έως 8 ώρες την ημέρα.

Μάλιστα η έρευνα κατέδειξε ότι περίπου ένας στους 10 νέους μπορεί να σερφάρει στο διαδίκτυο μέχρι και για 24 ώρες συνεχόμενα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης ζήτησε την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθητών αντιμετώπισης του εθισμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.


Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Καυκαλιάς, δήλωσε ότι τα στοιχεία προκαλούν ανησυχία και πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Ο πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε ότι έχουμε αποτύχει ως κοινωνία να δώσουμε εναλλακτικές προτάσεις για τους νέους. Εφερε το παράδειγμα άλλων χωρών, όπου καθιστούν υποχρεωτική την γύμναση των νέων και την προσφορά εθελοντικής εργασίας, ως αντίδοτο στον εθισμό του διαδικτύου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.