Έρευνα: Διστακτικοί για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το 28% των Βρετανών

Σε ποσοστό 28% οι Βρετανοί δηλώνουν ότι είτε διστάζουν είτε δε θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με νεότερη δημοσκόπηση από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που δημοσιεύεται σε επιθεώρηση ψυχολογίας.


Το 16% των 5.114 ερωτηθέντων απαντά πως έχει σοβαρές επιφυλάξεις και το 12% λέει πως δεν προτίθεται να το κάνει. Εξ αυτών, ένα 5% τοποθετείται στην κατηγορία των «αντί-εμβολιαστών».

Το υπόλοιπο 72% των ερωτηθέντων αποτελείται από πολίτες που είτε είναι πρόθυμοι, είτε «ανυπομονούν» για το εμβόλιο ή απλά θα το κάνουν χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό.

Ο καθηγητής Ντάνιελ Φρίμαν από το τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης σημειώνει ότι οι αρνητές και οι πολίτες με τις μεγαλύτερες επιφυλάξεις έχουν απαντήσει ότι το εμβόλιο κατά της COVID-19 είτε δε χρειάζεται, είτε δε θα λειτουργήσει, είτε δεν είναι ασφαλές.


«Υπάρχουν επίσης υποψίες ότι ο ιός δεν είναι χειρότερος από τη γρίπη και ότι οι παρενέργειες του εμβολίου δε θα γίνουν γνωστές μέχρι αργότερα. Αυτό συχνά έχει ρίζες σε μια βαθύτερη δυσπιστία που περιλαμβάνει αρνητικές απόψεις για τους γιατρούς, θυμό με τους θεσμούς και μερικές φορές ακόμα και συνωμοσιακές πεποιθήσεις», πρόσθεσε ο καθηγητής Φρίμαν.

Ο δισταγμός για το εμβόλιο είναι μεγαλύτερος μεταξύ των νέων, των γυναικών και των πολιτών με χαμηλότερα εισοδήματα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.