Έρευνα-Κατεχόμενα: Η οικονομία και η ανεργία είναι τα κυριότερα προβλήματα των Τ/κ

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων σε έρευνα που διενήργησε η εταιρεία ερευνών COMAR του δημοσιογραφικού ομίλου Κίπρις, υποστηρίζει ότι το σοβαρότερο πρόβλημα που πρέπει να επιλύσει άμεσα η νέα «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα είναι η ανεργία και η οικονομία, σύμφωνα με την «Κίπρς», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τις δύο πρώτες εβδομάδες του Νοεμβρίου 2021 με δείγμα 2,151 ατόμων με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας και των κατ’ ιδίαν συνεντεύξεων.

Στην ερώτηση «κατά την άποψη σας, ποιο πρόβλημα θεωρείται επείγον και πρέπει να λύσει άμεσα η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση», το 46,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι είναι η οικονομία και η ανεργία, το 17,3% ότι είναι η πανδημία και οι υπηρεσίες υγείας, το 14,8% ότι είναι το Κυπριακό πρόβλημα, το 6,6% ότι είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το 5,8% ότι είναι η παιδεία, το 1,5% ότι είναι ο ηλεκτρισμός, το 1,2% ότι είναι ο τουρισμός, το 0,8% είναι η δημόσια τάξη, το 3% ότι δεν έχει άποψη επί του θέματος και το 2,4% ότι δεν είναι κανένα από αυτά.

Στην ερώτηση «υποστηρίζεις ότι τα πολιτικά κόμματα δεν δίνουν καθόλου σημασία ή δίνουν δευτερεύουσα σημασία στα προβλήματα του λαού», το 66,3% των συμμετεχόντων απάντησε ότι υποστηρίζει αυτή τη θέση, το 21,2% ότι δεν την υποστηρίζει, το 7,3% ότι ούτε την υποστηρίζει ούτε δεν την υποστηρίζει και το 5,2% δεν έχει άποψη επί του θέματος.


Στην ερώτηση «συμμερίζεσαι την άποψη ότι οι επίσημες σχέσεις ανάμεσα στο ψευδοκράτος και την Τουρκία ευνοούν κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα  του λαού που ζει στην τδβκ», το 50% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμμερίζεται την άποψη, το 37,7% ότι δεν τη συμμερίζεται, το 7,6% ότι ούτε τη συμμερίζεται ούτε δεν τη συμμερίζεται και το 1% δεν έχει άποψη επί του θέματος.

Στην ερώτηση «κατά την άποψη σας η οικονομία του ψευδοκράτους δεν μπορεί να ορθοποδήσει χωρίς τη στήριξη της Τουρκίας», το 78,9% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμφωνεί με την άποψη, το 16,8% ότι δεν συμφωνεί, το 3,2% ότι ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί και το 1% ότι δεν έχει άποψη επί του θέματος.

Η εφημερίδα γράφει ότι αύριο θα δημοσιευτεί το μέρος της δημοσκόπησης με τα ποσοστά των πολιτικών κομμάτων στα κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.