Έρευνα της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού για καρτέλ στα τούβλα

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Επιτόπιος έλεγχος σε εννέα επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή, προμήθεια και διάθεση

 

Έρευνα για καρτέλ στα τούβλα ξεκίνησε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για αυτεπάγγελτη έρευνα για ενδεχόμενη «παρακώλυση, περιορισμό ή νόθευση του ανταγωνισμού» κατά παράβαση της νομοθεσίας και της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφέρεται επίσης ότι στο πλαίσιο της έρευνας διενεργήθηκε αιφνιδιαστικός επιτόπιος έλεγχος σε εννέα επιχειρήσεις οι οποίες εμπλέκονται στην παραγωγή, προμήθεια και διάθεση τούβλων.

Πρόκειται για τις εταιρείες Κεραμείον Κακογιάννης Λτδ, Κεραμείον Ανδρέας Κασάπης Λτδ, Επιχειρήσεις Μέλιος & Παφίτης Λίμιτεδ, Κεραμοποιεία Παλαικύθρου (Κ.Α.Π.Α.) Λτδ, Κεραμουργεία Χρυσάφη Λίμιτεδ, Κεραμοποιεία Παλαικύθρου «Ο Γίγας» Λτδ, Τουβλοποιεία Παλαικύθρου «Ο Γίγας» Λτδ, United Brickworks Limited, και Ledra Brick Factory Limited. Αναφέρεται επίσης ότι η έρευνα επεκτείνεται και σε μητρικές, θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρείες των πιο πάνω επιχειρήσεων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Η Επιτροπή (Προστασίας Ανταγωνισμού) επισημαίνει ότι η διεξαγωγή έρευνας από μέρους της δεν προδιαγράφει την ενοχή οποιασδήποτε επιχείρησης σε σχέση με παραβάσεις της νομοθεσίας του ανταγωνισμού παρά μόνο προσβλέπει στη συλλογή των απαιτούμενων στοιχείων προς τον σκοπό της διεξαγωγής δέουσας έρευνας, σύμφωνα με τις εξουσίες και αρμοδιότητες της Επιτροπής για την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού».

Σημειώνεται ότι με βάση στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας τον Μάιο ο Δείκτης Τιμών Κατασκευαστικών Υλικών αυξήθηκε κατά 21,8%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.