Έρευνες από Εποπτικές Αρχές της ΕΕ στην Κύπρο για φυγάδευση 500 εκατ. ευρώ από Ρώσους εν μέσω κυρώσεων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Οι Εποπτικές Αρχές της ΕΕ πραγματοποιούν έρευνες στην Κύπρο για το ενδεχόμενο να φυγαδεύτηκαν 500 εκατ. ευρώ περίπου από Ρώσους, οι οποίοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο των κυρώσεων της Κομισιόν σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: 

Κομισιόν: Σύσταση προς τα κράτη-μέλη, σε σχέση με τα «χρυσά» διαβατήρια-Οι πρόνοιες που επηρεάζουν περισσότερο την Κύπρο

«Χρυσά» διαβατήρια: Ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ αδειάζει την Κυπριακή Κυβέρνηση

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, οι Εποπτικές Αρχές της ΕΕ εντόπισαν ύποπτες εκροές από Ρώσους την παραμονή της επιβολής των κυρώσεων, αλλά και πράξεις οι οποίες φαίνεται ότι έγιναν μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από την Κομισιόν.

Εξετάζεται επίσης η μεταφορά κεφαλαίων από εταιρείες-κέλυφος (Shell Companies και Offshore), καθώς και το ενδεχόμενο μεταβίβασης μετοχών και άλλων περιουσιακών στοιχείων σε τρίτα πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι το ΥΠOIK, μετά από οδηγίες των Εποπτικών Αρχών της ΕΕ, έχει προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία θα επιλαμβάνεται του συντονισμού και των διαδικασιών για εφαρμογή των οικονομικών κυρώσεων, δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές σε οικονομικούς φορείς που χρειάζονται καθοδήγηση.

Επισημαίνεται επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Σύνδεσμος Λογιστών και ο Δικηγορικός Σύλλογος έχουν ζητήσει στοιχεία από τα μέλη τους.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι τις τελευταίες μέρες η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο ξένων ΜΜΕ για το ενδεχόμενο φυγάδευσης κεφαλαίων Ρώσων ολιγαρχών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.