Έρευνες για εμπλοκή των δύο συλληφθέντων στην Πάφο και σε άλλες υποθέσεις διαρρήξεων

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία Πάφου μετά την σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 33 και 29 ετών σε σχέση με υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών και κατοχής χειροβομβίδας και αριθμού φυσιγγίων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Νικολάου σημείωσε σε σχέση με την σύλληψη 33χρονου και της 29χρονης συμβίας του για υποθέσεις  διαρρήξεων και κλοπών, ότι πέραν των υπολοίπων εξετάσεων που θα διενεργηθούν θα κληθούν πρόσωπα τα οποία κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πέσει θύματα κλοπής κατοικίας ή άλλων υποστατικών και κλοπής περιουσίας για τυχόν αναγνώριση δικής τους περιουσίας.

Πιστεύεται, είπε ο κ.Νικολάου,  ότι «θα εξιχνιαστούν αρκετές υποθέσεις που διεπράχθησαν πρόσφατα όχι μόνο στην επαρχία Πάφου αλλά ίσως και σε άλλες επαρχίες».

Αναφερόμενος στην σύλληψη των δύο προσώπων ο κ. Νικολάου είπε πως σε συντονισμένη επιχείρηση που διενεργήθηκε χθες το πρωί σε χωριό της επαρχίας Πάφου ερευνήθηκε μια κατοικία με δικαστικό ένταλμα βάση πληροφορίας ότι εκεί κρυβόταν συγκεκριμένος 33χρονος, ο οποίος καταζητείτο για εννιά υποθέσεις διαρρήξεων κατοικιών και κλοπής και δύο κλοπών αυτοκινήτων.

Υπήρχε, συνέχισε, και πληροφορία ότι αποκρυβόταν μεγάλη ποσότητα περιουσίας που προερχόταν από άλλες υπό διερεύνηση διαρρήξεις.

Κατά την είσοδο των αστυνομικών στην κατοικία, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 33χρονος, ο οποίος διαμένει εκεί μαζί με την συμβία του ηλικίας 29 χρόνων.

Κατά την έρευνα η οποία κράτησε για ώρες εντοπίστηκε, πρόσθεσε ο κ. Νικολάου, μια χειροβομβίδα μεγάλος αριθμός κοσμημάτων,  ηλεκτρικά μηχανήματα, ηλεκτρονικά είδη, υπολογιστές και άλλη περιουσία που πιστεύεται ότι προέρχεται από διαρρήξεις και άλλες απλές κλοπές.

Στην συνέχεια ο 33χρονος  συνελήφθη για  την κατοχή χειροβομβίδας μερικώς οξειδωμένη, ωστόσο σε λειτουργήσιμη κατάσταση και η συμβία του για  την παράνομη κατοχή περιουσίας. Χθες τα δύο πρόσωπα  οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε εναντίον του 33χρονου διάταγμα κράτησης για 8 ημέρες και εναντίον της 29χρονης συμβίας του για πέντε ημέρες για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.