Έρευνες πολωνικής εταιρείας για θεραπείες κατά του καρκίνου χρηματοδοτεί με 22 εκατ. η ΕΤΕπ

Τη χρηματοδότηση πολωνικού ερευνητικού προγράμματος για ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά του καρκίνου με 22 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η χρηματοδότηση στη φαρμακευτική εταιρία Ryvu Therapeutics αντιστοιχεί σε πάνω από 100 εκατομμύρια πολωνικά ζλότι.

Η Ryvu Therapeutics εξειδικεύεται στην ανάπτυξη φαρμάκων και εστιάζει σε καινοτόμες θεραπείες με μικρά μόρια που καλύπτουν ιατρικές ανάγκες στον τομέα της ογκολογίας. Η χρηματοδότηση έχει ως στόχο την επίσπευση της ανάπτυξης νέων θεραπειών για αιματολογικούς και συμπαγείς όγκους.

Η χρηματοδότηση παρέχεται στο πλαίσιο του επιχειρηματικού δανειστικού μέσου της ΕΤΕπ, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ειδικές χρηματοδοτικές ανάγκες καινοτόμων εταιρειών υψηλής ανάπτυξης. Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), που αποτελεί μέρος του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, εγγυάται τη χρηματοδότηση.

«Η στήριξη σε καινοτόμες εταιρείες όπως η Ryvu η οποία εξειδικεύεται στην προηγμένη έρευνα στον τομέα της βιοτεχνολογίας είναι απαραίτητη» τόνισε σε δήλωσή της η αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Teresa Czerwińska.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που μπορούμε να βοηθήσουμε αυτή τη φιλόδοξη εταιρεία, η οποία έχει ένα σημαντικό ιστορικό ανακάλυψης και ανάπτυξης φαρμάκων» πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της ΕΤΕπ αποτελεί μια καλή είδηση «για την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης και τη θέση της ως κόμβου έρευνας για καινοτομίες που αλλάζουν και σώζουν ανθρώπινες ζωές» ανέφερε σε δήλωση του ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας πως αυτές οι επενδύσεις θα στηρίξουν επίσης την περιφερειακή οικονομία και θα συμβάλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy