Έρευνες στο δικηγορικό Αναστασιάδη από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Χρίστος Κληρίδης, οι διωκτικές Αρχές γνώριζαν για τον αμφιλεγόμενο Ρώσο πρώην γερουσιαστή, πολύ πριν τα Pandora Papers.

Αποκάλυψε ότι μετά τη δημοσιοποίηση των Pandora Papers, ο Δικηγορικός Σύλλογος ξεκίνησε έρευνα στο γραφείο Νίκος Χρ. Αναστασιάδης & Συνέταιροι.

Ανέφερε επίσης ότι ζητήθηκαν στοιχεία από τον Παναμά καθώς και την εταιρεία η οποία με βάση τα Pandora Papers είχε προβεί στην καταγγελία το 2015 προς τις οικονομικές Αρχές των Βρετανικών Παρθένων Νήσων. Ακόμη, ανέφερε ότι εάν υπάρξει συνεργασία του δικηγορικού γραφείου με τον Δικηγορικό Σύλλογο, η έρευνα μπορεί να ολοκληρωθεί και να εκδοθεί έκθεση εντός δεκαπέντε ημερών.

Επίσης ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Λογιστών, Κυριάκος Ιορδάνου, είπε ότι προγραμματίζεται επιτόπια έρευνα σε ένα γραφείο το οποίο φέρεται να εμπλέκεται έμμεσα στα Pandora Papers, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι ο Χρ. Κληρίδης έριξε το γάντι προς τη Γενική Εισαγγελία, λέγοντας ότι εάν ζητήσει και αυτή στοιχεία από τον Παναμά και την εταιρεία η οποία είχε προβεί στην καταγγελία το 2015, ενδεχομένως να αυξηθούν οι πιθανότητες να απαντήσουν οι πιο πάνω.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.