Έργα και Ημέραι, Δημήτρη Συλλούρη

Του Λεόντιου Φιλοθέου

Ο Δημήτρης Συλλούρης λοιπόν. Γέννημα-θρέμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού. Από τους Ιδρυτές και πρώτος Πρόεδρος της Πρωτοπορίας το 1981, στη συνέχεια στη ΝΕΔΗΣΥ και ακολούθως βουλευτής του ΔΗΣΥ αδιαλείπτως από το 1991 μέχρι και το 2004. Μια πορεία γεμάτη πύρινους λόγους και πατριωτισμού με τη σέσουλα.

Το 2004, όντας ακόμη βουλευτής, ο Δημήτρης Συλλούρης διαφωνεί με το ΔΗΣΥ για την απόφαση για το σχέδιο Αναν και εγκαταλείπει την πάχνη. Ανήκει βλέπετε κι αυτός, σε όσους θεωρούσαν το Σχέδιο Ανάν, ξεπούλημα της πατρίδας μας. Για το ξεπούλημα των αξιών μας και του διαβατηρίου της χώρας μας όπως έχετε αντιληφθεί δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Το 2005 ιδρύει το ΕΥΡΩΚΟ, πατριωτικό κίνημα, και δια αυτού, εκλέγεται ξανά βουλευτής το 2006 και το 2011. Ακάθεκτος. Το 2014, επιστέφει για λίγο στην πάχνη από όπου ξεκίνησε για να κατέλθει ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής στη συνεργασία ΔΗΣΥ-ΕΥΡΩΚΟ. Δεν τα κατάφερε.

[yarpp]

Κι αφού έβλεπε ότι η πορεία του δικού του κόμματος ήταν φθίνουσα, το 2016, 2 μήνες πριν τις βουλευτικές, παίρνει το ΕΥΡΩΚΟ του και εντάσσεται στην Αλληλεγγύη. Στο πλευρό της Ελένης Θεοχάρους. Ακόμα πιο πατρωτικό το κίνημα. Στις βουλευτικές του 2016, εκλέγεται ξανά βουλευτής με την Αλληλεγγύη και στη συνέχεια Πρόεδρος της Βουλής.

Ναι. Πρόεδρος της Βουλής, με τις ψήφους του ΔΗΣΥ και με τις ψήφους 2432 συμπολιτών μας. Ο δεύτερος τη τάξει δηλαδή πολίτης του τόπου, ψηφίστηκε από τα μισά κοντακτς που έχει ο μέσος πολίτης στο κινητό του.

Με μία λέξη: κανονικός Survivor. Γι’ αυτό και στα πλαίσια του ρόλου του ως Πρόεδρος της Βουλής ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, τρία χρόνια πριν, στις 14 Οκτωβρίου 2017, υποδέχτηκε τον έτερο Survivor Γιώργο Αγγελόπουλο – άλλως Ντάνο – στη βουλή, τον οποίο και τίμησε για…για…για κάτι.

Τα έργα και οι ημέρες του Δημήτρη Συλλούρη δεν τελειώνουν εδώ. Τον Σεπτέμβριο του 2017, προσκαλεί σε δείπνο στις Βρυξέλλες τους Ελλαδίτες και Κύπριους Ευρωβουλευτές – και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Την εγκληματική οργάνωση. Τους δολοφόνους. Προς τιμήν τους, κανένας ευρωβουλευτής δεν εμφανίζεται πλην της Ελένης Θεοχάρους. Ο Δημήτρης Συλλούρης λοιπόν τρώει με την Ελένη και τα ορφανά του Χίτλερ.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα. Ο Δημήτρης Συλλούρης, ο δεύτερος πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου που νομοθετεί, ο Δημήτρης με τους πύρινους πατριωτικούς λόγους, κάθεται σε μια πολυθρόνα με το καπερνέτ του και εξηγά με ασύλληπτη αλαζονεία και με ύφος νονού, σε εν δυνάμει επενδυτή με ποινικό μητρώο, πως θα παρακαμφθούν κανονισμοί, νομοθεσίες και διαδικασίες για να μπορέσει να εξασφαλίσει το διαβατήριο της χώρας.

Ο Δημήτρης Συλλούρης δεν έχει ακόμα παραιτηθεί από Πρόεδρος της Βουλής, ενώ σήμερα Προεδρεύει και της Δημοκρατίας.

Και καλή μας τύχη.

ΥΓ. Μια μικρή ακόμη λεπτομέρεια. Η απάντηση του Δημήτρη Συλλούρη σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Πολίτης τον Οκτώβριο του 2017, για ρολόγια αξίας που έλαβαν κύπριοι βουλευτές– μεταξύ των οποίων και ο ίδιος- στο πλαίσιο αποστολής στο Κουβέιτ ήταν: “ασχολείστε με ρολόγια;”. Κι ο νοών, νοείτο

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy