Εργαστήρι Ανάπτυξης Δεξιοτήτων και Μεθοδολογίας αρχειακής έρευνας

Ένα πρωτοποριακό εργαστήρι ανάπτυξης δεξιοτήτων και μεθοδολογίας αρχειακής έρευνας προγραμματίζει στις 4 και 5 Οκτωβρίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου. Στόχος του εργαστηρίου είναι να αναπτύξει τις γνώσεις και την εμπειρία επαγγελματιών και μη, οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνα σε αρχεία που άπτονται της διεθνούς και στρατιωτικής ιστορίας (από το 1782 μέχρι σήμερα).


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤο φιλόδοξο εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους κατεξοχήν ειδικούς διαχείρισης κρατικών αρχείων,

• την Δρ. Juliette Desplat, Επικεφαλής των Νεότερων Αρχείων Εξωτερικού, Μυστικών Πληροφοριών και Ασφάλειας των Κρατικών Αρχείων του Ηνωμένου Βασιλείου και

• τον Δρ. George Hay, Επικεφαλής Στρατιωτικών Μητρώων στα Κρατικά Αρχεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία αρχείων με σύγχρονες μεθοδολογίες έρευνας, όπως η λειτουργία προχωρημένης αναζήτησης στον κατάλογο Discovery των Κρατικών Αρχείων, η χρήση διαδικτυακών πηγών και η δημιουργία βάσης δεδομένων.

Οι συμμετέχοντες θα εφαρμόσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν εστιάζοντας είτε στα αρχεία του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, είτε στα αρχεία των Γραφείων Αποικιών και Υπερπόντιων Εδαφών.

Η πρακτική άσκηση θα τους δώσει τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να αναλύσουν τα συμπεράσματά τους με μέλη του προσωπικού του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου και παρευρισκόμενους από άλλους πολιτιστικούς φορείς που κατέχουν αρχείο.

Η συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου με τα Κρατικά Αρχεία Ηνωμένου Βασιλείου θα δώσει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες, και μη, να μάθουν πως λειτουργούν αρχειακά συστήματα σημαντικών κρατικών υπηρεσιών και να εφαρμόσουν τις γνώσεις αυτές με τη χρήση πρωτότυπων εγγράφων από τα Κρατικά Αρχεία Ηνωμένου Βασιλείου, και αλλού.

Το εργαστήρι είναι Δωρεάν και θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90 την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 16:00-19:15 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στις 09:00- 13:15μμ.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο 22128175.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Τα εργαστήρια συμπληρώνουν την έκθεση του Πολιτιστικού 1940, Πρόσωπα και Εικόνες, Κύπρος και Ελλάδα (Ώρες λειτουργίας: Δευ – Κυρ 10:00-19:00 μέχρι 31.12.19).

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.