Για έργο Τεχνικών Επιτροπών και ΜΟΕ συνεχίζουν να συζητούν Μενελάου-Ολγκιούν

Συνεχίζουν τις επαφές Μενελάου – Ολγκιούν εν αναμονή Ντι Κάρλο

Σε θέματα που αφορούν το έργο των δικοινοτικών Τεχνικών Επιτροπών και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) επικεντρώνονται οι συναντήσεις του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαου Μενελάου και του Εργκιούν Ολγκιούν, ειδικού αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, που συνεχίζονται μετά την επιστροφή από τη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι ημερομηνίες επίσκεψης στην Κύπρο της Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ αρμόδιας για Πολιτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, η οποία ενδεχομένως να πραγματοποιήσει επισκέψεις και σε Άγκυρα, Αθήνα και Λονδίνο, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.


Εκτιμάται ότι η αποστολή της κας Ντι Κάρλο έχει ως βασικό στόχο να δοθεί το μήνυμα πως συνεχίζεται η εμπλοκή, το ενδιαφέρον και η προσπάθεια του ΟΗΕ για αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας για το Κυπριακό και να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική για λύση.

Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Μενελάου – Ολγκιούν μετά την επιστροφή από τη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή και του ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, ενώ η επόμενη συνάντησή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.