Έριξε αυλαία χθες το 33ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ – Στ.Στεφάνου: Δύο λέξεις που συμπυκνώνουν όμως πολλά: “Ξανά Μπροστά”

Σ. Στεφάνου: Τυχερός που βρέθηκα και εγώ στην πρώτη γραμμή της ΕΔΟΝ

 

Αυλαία έριξε χθες Παρασκευή το 33ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ, με κύριο ομιλητή τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου. H Κεντρική Σκηνή φιλοξένησε την τελευταία μέρα τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου που ταυτίστηκε με το Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ όσο κανείς, και «ρόκαρε» μέχρι τελικής πτώσης. Της μεγάλης συναυλίας προηγήθηκε συναυλία με τον Σταύρο Χριστοδούλου και την μπάντα του. Το 33ο ΠΦΝΦ αποτέλεσε αναμφισβήτητα «special edition» λόγω του ότι πραγματοποιήθηκε μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας.

Στην ομιλία του, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, πέρα από το άκρως πετυχημένο και ιστορικό Φεστιβάλ, αναφέρθηκε αρχικά στην προσωπική του εμπειρία με την ΕΔΟΝ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αισθάνομαι τυχερός γιατί βρέθηκα και εγώ εκεί που και εσείς σήμερα βρίσκεστε: στην πρώτη γραμμή της ΕΔΟΝ».

«Στους αγώνες μας ενάντια σε ό,τι ευτελίζει τον άνθρωπο και τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ενάντια σε ό,τι υποθηκεύει τη ζωή όλων εσάς των νέων. Σε ό,τι σκοτώνει τα όνειρα και τις ελπίδες σας. Και δυστυχώς στις μέρες μας αυτά είναι πολλά, πάρα πολλά. Σε ένα σύστημα που θεοποιεί το κέρδος. Με μια κυβέρνηση που φροντίζει για τους λίγους και προνομιούχους αλλά υποτιμά τους πολλούς. Με μια κυβέρνηση που καλύπτει τους Γιαννάκηδές της, αλλά αφήνει εκτεθειμένους στην ανεργία και στους μισθούς πείνας χιλιάδες νέους», πρόσθεσε ο Σ. Στεφάνου, υπογραμμίζοντας παράλληλα το πρόσταγμα της νέας εποχής στο κόμμα.

«Όταν πρόσφατα η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ εξέλεξε τη νέα ηγεσία του Κόμματος, ο πρώτος στόχος που δημόσια διατυπώσαμε ήταν δυο λέξεις που συμπυκνώνουν όμως πολλά: “Ξανά Μπροστά”. Και θα καταφέρουμε το ΑΚΕΛ να βρεθεί ξανά μπροστά, στη θέση δηλαδή όπου ανήκει, εάν έχει σύμμαχο και συνοδοιπόρο τη νεολαία. Εάν αγκαλιάσει και αγκαλιαστεί από τους νέους και τις νέες».

Σ’ αυτή την προσπάθεια, πρόσθεσε, θέλουμε να είστε μπροστά με τον ενθουσιασμό, τη φρεσκάδα και τον δυναμισμό της γενιάς σας, ώστε η Αριστερά να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην αντιλαϊκή διακυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Μια διακυβέρνηση με δημοκρατικά ελλείμματα, που σκίζει σελίδες από βιβλία και διώκει καλλιτέχνες για τα πιστεύω τους, που κλείνει το μάτι στο νεοφασισμό για να τον έχει εφεδρεία. Μια διακυβέρνηση με περγαμηνές θεσμικής διαφθοράς και διαπλοκής που ντροπιάζει και εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς. Μια διακυβέρνηση που με τις παλινωδίες της στο Κυπριακό αφήνει χώρο στην Τουρκία να ενισχύει καθημερινά τη διχοτόμηση και αφήνει τον χρόνο να καταπίνει τα κατεχόμενα μέρη μας.

«Μαζί με την ΕΔΟΝ στέλνουμε το μήνυμα: θα μας βρίσκουν μπροστά τους», είπε με νόημα ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για να κλείσει την ομιλία του ως εξής: Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, αλλά και να ανοίγουμε καινούριους δρόμους, όπως κάνουμε μια ολόκληρη ζωή. Με το ΑΚΕΛ Ξανά Μπροστά, ανοίγουμε τον δρόμο στην προοδευτική αλλαγή. Γιατί ο τόπος την έχει ανάγκη. Γιατί οι νέοι και οι νέες μας την θέλουν και την απαιτούν. Μαζί θα την πετύχουμε! Καλή δύναμη στους αγώνες σας συναγωνίστριες και συναγωνιστές!

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.