Έρμαιο των ορέξεων του ψευδοκράτους οι κάτοικοι Τυλληρίας

Με δυναμικά μέτρα προειδοποιούν οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, διαμαρτυρόμενοι με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε το λεγόμενο υπουργείο υγείας, για την είσοδο στα κατεχόμενα.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο κοινοτάρχης του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους επισήμανε ότι οι κυβερνώντες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη και το κατοχικό καθεστώς προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση επί του θέματος, προσθέτοντας ότι σήμερα αναμένουν την απάντηση των κυβερνώντων για να δουν πως θα αντιδράσουν.

Ο κ. Κλεάνθους αναφέρθηκε και στην ταλαιπωρία που υπόκεινται οι κάτοικοι της περιοχής Τηλλυρίας για 57 και πλέον χρόνια. Σημείωσε ότι είναι αδιανόητο την στιγμή που δεν επιτρέπεται στους κατοίκους της Τηλλυρίας να μεταβαίνουν στις εργασίες τους, την ίδια στιγμή να επιτρέπεται η διέλευση των Τούρκων διαμέσου της κοινότητας για τον ανεφοδιασμό του στρατού στα Κόκκινα και την αντικατάσταση των στρατιωτών οι οποίοι μεταβαίνουν με λεωφορεία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας και απέκοψαν τον δρόμο που οδηγεί στον Θύλακα των Κόκκινων μέσω των ελεύθερων περιοχών και συγκεκριμένα έξω από το χωριό Μανσούρα.

Σε επαφή με την τ/κ πλευρά η ΟΥΝΦΙΚΥΠ για οδόφραγμα Λιμνίτη λέει ο Σιντίκ

Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) βρίσκεται σε επαφή με την τουρκοκυπριακή πλευρά για να διευκρινίσει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το σημείο διέλευσης του Λιμνίτη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου της Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς σε σχέση με τις νέες οδηγίες που εξέδωσε το «υπουργείο υγείας» του ψευδοκράτους σε ό,τι αφορά την είσοδο στα κατεχόμενα και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας που ακολούθησαν.

Ο κ. Σιντίκ είπε ακόμη πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ παρακολουθεί πολύ στενά την κατάσταση στα σημεία διέλευσης, συμπεριλαμβανομένου αυτού του Λιμνίτη.

Η στάση που τηρεί η ψευδοκυβέρνηση σε σχέση με το οδόφραγμα του Λιμνίτη και την ταλαιπωρία των κατοίκων του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας είναι στάση που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Πρόσθεσε όμως ότι ούτε η ελληνοκυπριακή πλευρά λειτούργησε από την αρχή της πανδημίας με τρόπο που να διευκόλυνε τη συνεννόηση μεταξύ των δυο κοινοτήτων. Ο κ. Κυπριανού επισήμανε ότι είναι απαράδεκτο να απομονώνεται μια περιοχή και να πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ολόκληρο γύρο για να πάνε στον προορισμό της.
Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ υπέδειξε ότι η δικοινοτική επιτροπή για τα θέματα υγείας πρέπει να συζητήσει το θέμα και να συμβουλεύσει τους δυο ηγέτες πως θα μπορούσαν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.
Είπε ακόμα ότι η επιδημιολογική κατάσταση στην ελληνοκυπριακή κοινότητα είναι καλύτερη σε σχέση με την κατάσταση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος που αφορά το οδόφραγμα Λιμνίτη και την ταλαιπωρία των πολιτών του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας τόνισε η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου. Υπέδειξε ότι θα πρέπει να βρεθεί οριστική και οριζόντια λύση.
Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ η κ. Ερωτοκρίτου έκανε λόγο για εμπαιγμό ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε απογοήτευση και για τη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας είναι αποκλεισμένοι και πρέπει να ασκηθούν σοβαρές πιέσεις ανέφερε η βουλευτής του ΔΗΣΥ Ξένια Κωνσταντίνου. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι είναι μεν πολιτικό το ζήτημα αλλά και καθαρά ανθρωπιστικό.
Η κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι πρέπει να αναδειχθεί το θέμα άμεσα σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών και να βρεθεί λύση.