Με αφορμή/ Ορίζοντας
Με αφορμή… τις Μουσικές του Κόσμου που εντάσσονται στο φετινό Rialto Open Air μέλη των συγκροτημάτων που συμμετέχουν μιλάνε στον Ορίζοντα.  

Σήμερα Ermis Michail – Electric World

Εθνικ

Ermis Michail – Electric World: Στο Rialto Open Air με διάθεση έντονη, ατμοσφαρική και γεμάτη ενέργεια

Έχει κάτι ιδιαίτερο για σας αυτή η συναυλία στο Rialto Open Air, η επιστροφή στις ζωντανές συναυλίες μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από τόσο καιρό έχουμε τη δυνατότητα επιτέλους να βρεθούμε όλοι μας από κοντά και να μοιραστούμε για πρώτη φορά το καινούργιο μας υλικό. Επίσης είμαστε διπλά χαρούμενοι που η πρώτη μας συναυλία με αυτό το καινούργιο σχήμα θα βρίσκεται σε πλατφόρμα του Ριάλτο που είναι ένας από τους αγαπημένους μας χώρους στο νησί.

Πειραματιζόμαστε με ηχοχρώματα που συνδυάζουν στοιχεία σύγχρονης δυτικής μουσικής και μουσικές του κόσμου

Πώς βιώσατε τις μέρες της πανδημίας και της καραντίνας; Πώς είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα»; 
Μαζί με τις πολλές δυσκολίες και περιορισμούς που έφερε η κατάσταση, δημιουργήθηκαν και πολλές ευκαιρίες για νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης. Για παράδειγμα, εξ αποστάσεως ηχογραφήσεις με διάφορους μουσικούς και φίλους, μαθήματα μέσω τηλεδιασκέψεις, επίσης δημιουργήθηκε περισσότερος χρόνος για πειραματισμό και εξερεύνηση.
Πιστεύετε πως μας αφήνει «διαφορετικούς» αυτή η περίοδος;
Αυτές είναι ανθρώπινες στιγμές που περνούμε και πάρα τις υποχρεωτικές αποστάσεις μας έχουν φέρει πιο κοντά. Όλοι μας σε αυτή τη περίοδο έχουμε δείξει μια ώριμη υπευθυνότητα και μια σύμπνοια, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα με τρόπο που δίνει αυτοπεποίθηση και ελπίδα για το επόμενο στάδιο αυτής της κατάστασης. 

Μαζί με τις πολλές δυσκολίες και περιορισμούς που έφερε η κατάσταση, δημιουργήθηκαν και πολλές ευκαιρίες για νέους τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης

Τι θα ακούσουμε στη συναυλία;
Θα ακούσετε κάποιες δικές μου συνθέσεις, καθώς και “μοντέρνες” διασκευές παραδοσιακής μουσικής από την Κύπρο, Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες σε ένα ηλεκτροακουστικό σύνολο που περιλαμβάνει φωνητικά, δύο σαξόφωνα, τρομπέτα, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο και τύμπανα. Με το σχήμα μας πειραματιζόμαστε με ηχοχρώματα που συνδυάζουν στοιχεία σύγχρονης δυτικής μουσικής και μουσικές του κόσμου. Η μπάντα προσεγγίζει τις συνθέσεις με αυτοσχεδιασμό, συνδυάζοντας πετάλια-εφέ με ακουστικά και ηλεκτρικά όργανα, δημιουργώντας έτσι μία διάθεση έντονη, ατμοσφαιρική και γεμάτη ενέργεια.
Στη συναυλία θα έχω διπλά μου τους εξαιρετικούς μουσικούς και φίλους: Βασιλική Αναστασίου – φωνητικά, Χάρη Ιωάννου – σαξόφωνο, Μάριο Χαραλάμπους – σαξόφωνο, Ηλία Ιωάννου – τρομπέτα,  Ανδρέα Ροδοσθένους – ηλεκτρικό μπάσο και Αντρέα Στεφάνου – τύμπανα. 

ERMIS MICHAIL – ELECTRIC WORLD

Κυριακή 19 Ιουλίου, 21:00

@ Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)

Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 77 77 77 45

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.