Ερντογάν: Χώρες αφήνουν πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα

Αναφορά σε χώρες που σκοτώνουν τους πρόσφυγες βυθίζοντας τα σκάφη τους στη θάλασσα, έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Τουρκία έχει σώσει «εκατοντάδες χιλιάδες ζωές».

Σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης για την ολοκλήρωση της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι  «ενώ χώρες που θεωρούν τους εαυτούς τους ανεπτυγμένες και σύγχρονες αφήνουν πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα ή ακόμα προσπαθούν να τους σκοτώσουν βυθίζοντας τα σκάφη τους, εμείς σώσαμε χιλιάδες ζωές από τα σκοτεινά νερά με το ναυτικό μας και την ακτοφυλακή μας, σώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η άσκηση Γαλάζια Πατρίδα την οποία πραγματοποίησε το πολεμικό ναυτικό σε συντονισμό με άλλες διοικήσεις δυνάμεων και δημόσιους φορείς στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να γίνουμε η πιο ισχυρή χώρα στην περιοχή και στον κόσμο με νέα πλοία, υποβρύχια και οπλικά συστήματα».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.