Ερντογάν: Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε βήματα στην Μεσόγειο και το Αιγαίο

Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε βήματα στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είπε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις τους στην Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του έπειτα από συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα στην Μεσόγειο και το Αιγαίο». Πρόσθεσε ότι «η άσκηση Εφές 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία με μια δραστηριότητα που δίνει εμπιστοσύνη στους φίλους μας και φόβο στους εχθρούς μας».

«Λέμε για άλλη μια φορά ότι οποιαδήποτε δομή δεν σέβεται τις ανησυχίες της χώρας μας για την ασφάλεια και τους αναπτυξιακούς στόχους δεν μπορεί να επωφεληθεί με κανέναν τρόπο από τη δύναμη που έχουμε», πρόσθσε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε δραστηριότητες τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο με τα 4 γεωτρητικά και τα 2 σεισμικά ερευνητικά πλοία μας προκειμένου να βρούμε νέες πηγές».

Για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ όπου μεταβαίνει αύριο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «θα δείξουμε στους συνομιλητές μας την υποκρισία που επιδεικνύεται σχετικά με τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PKK, το YPG και το FETO, με έγγραφα και εικόνες», ενώ δεν έκανε κάποια αναφορά στα ελληνικά νησιά.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επανέφερε το θέμα της Συρίας, λέγοντας πως όταν αντιμετωπιστούν κάποιες ελλείψεις στον διάδρομο ασφάλειας, θα ξεκινήσουν επιχειρήσεις στη Συρία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy