Ερντογάν: Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση, δεν θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια

Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, παρενοχλεί τα αεροπλάνα της και τους ψαράδες της, εξοπλίζει τα νησιά, αυξάνοντας την ένταση, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι δεν θα μείνουν με δεμένα τα χέρια.

Σε συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι ΤΡΤ, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί και να γίνει αποδεχτή η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία την τελευταία περίοδο. Αυτή η στάση και η αβάσιμη προπαγάνδα της Ελλάδας είναι ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας και συμμαχίας».

Υποστήριξε ότι αυτό που ενοχλεί την Ελλάδα είναι η αύξηση του κύρους της Τουρκίας σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρθηκε σε παράνομα βήματα από την ελληνική πλευρά και είπε ότι η Ελλάδα καταφεύγει σε παράλογες διεκδικήσεις.

«Πρώτον, δεν υπάρχει καμία βάση στην οποία η Ελλάδα μπορεί να στηρίξει τους ισχυρισμούς της για παραβιάσεις του εναέριου χώρου», είπε, ισχυριζόμενος ότι την ένταση αυξάνουν οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας από την Ελλάδα, η παρενόχληση των τουρκικών αεροπλάνων και η παρενόχληση των Τούρκων ψαράδων.

«Η αεροπορία και η ακτοφυλακή μας, φυσικά, δεν αφήνουν και δεν πρόκειται να αφήσουν αναπάντητες αυτές τις εχθρικές ενέργειες», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν και επανέλαβε τις τουρκικές θέσεις ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά, που βρίσκονται πολύ κοντά στις ακτές και τους μεγάλους οικισμούς της Τουρκίας, κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών.

Υποστήριξε περαιτέρω ότι η Ελλάδα πανικοβάλλεται όταν αναφέρονται στον πύραυλο «Tayfun», του οποίου τώρα το βεληνεκές είναι 560 χιλιόμετρα και θα το αυξήσουν στα 1000 χλμ. «Αυτό είναι το βήμα που κάναμε εμείς. Γιατί τους ενοχλεί αυτό; Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στρέφονται κατά της ασφάλειας της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε αυτά και νομικά και στο πεδίο», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε άλλα οπλικά συστήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό, όπως το Gökbey, ελικόπτερο γενικής χρήσης, για να πει ότι «με όλα αυτά, οι ένοπλες δυνάμεις μας θα γίνουν πολύ ισχυρότερες».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.