Ερντογάν: Φινλανδία και Σουηδία θα κάνουν τα ίδια «νούμερα» με την Ελλάδα


Νέο «όχι» από τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Φινλανδία και τη Σουηδία με προκλητικές δηλώσεις και για την Ελλάδα

Σε συνάντησή του με νέους στην Εθνική Βιβλιοθήκη, ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι «μας λένε, πείτε μας τις απαιτήσεις σας, να τις ζητήσουμε από τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Εμείς δε θέλουμε να μπούμε στο ίδιο τρυπάκι στο οποίο είχαμε μπει την προηγούμενη φορά. Το ζήσαμε αυτό και με την Ελλάδα. Ξέρουμε πως και η Φινλανδία και η Σουηδία θα μας κάνουν τα ίδια νούμερα. Γιατί να κάνουμε τέτοια γκάφα;», συμπληρώνοντας ότι «το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός ασφαλείας, εμείς δεν αποδεχόμαστε σε αυτό τον οργανισμό ασφαλείας να μπουν τρομοκρατικές οργανώσεις».

Παράλληλα, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία άνοιξε το δρόμο πάλι στην Ελλάδα να εισέλθει στο ΝΑΤΟ, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να την ενισχύσουν με βάσεις που στόχο έχουν την Τουρκία.

«Μπήκαν λοιπόν όσοι μπήκαν στο παρελθόν. Έχει τη Γερμανία, έχει τη Γαλλία. Ελλάδα και Γαλλία μπήκαν και βγήκαν. Τότε όμως, δυστυχώς, η κυβέρνηση στην Τουρκία τους ξανάνοιξε το δρόμο. Και έτσι μπόρεσαν να επιστρέψουν ξανά στο ΝΑΤΟ. Τί έγινε όταν επέστρεψαν; Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν μια βάση στην Αλεξανδρούπολη. Και η τρομοκρατική οργάνωση FETO ταξιδεύει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Και αγνοεί τη λίστα των τρομοκρατών που τους δώσαμε. Και εξακολουθούν να τους προστατεύουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.