Ερντογάν για την Αγία Σοφία: Στις 24 Ιουλίου η πρώτη προσευχή (Βίντεο)

«Η Αγία Σοφία είναι το λάβαρο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης» επεσήμανε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του προς τον τουρκικό λαό ο πρόεδρος της ΤουρκίαςΟ Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.

Διαβάστε επίσης: «Ναι» από το ΣτΕ της Τουρκίας – Μετατρέπεται σε τζαμί η Αγία Σοφία

Αυτό είναι το διάταγμα που υπέγραψε ο Ερντογάν για την μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί

LIVE Εικόνα: Κόσμος πανηγυρίζει για την μετατροπή της Αγ. Σοφίας σε τζαμί – Ο Ιμάμης έψαλε ήδη από το εσωτερικό της

«Στις 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία και αφού πρώτα γίνουν όλες οι προετοιμασίες» επεσήμανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του προς τον τουρκικό λαό, το οποίο ξεκίνησε στις 20:53 το βράδυ της Παρασκευής (10/7).

«Δεν θα υπάρχει εισιτήριο, το καταργούμε. Είναι θέμα κυριαρχίας της Τουρκίας το πώς θα χρησιμοποιηθεί η Αγία Σοφία. Θα εκληφθεί σαν παραβίαση της κυριαρχίας μας η όποια αντίδραση στην απόφαση της δικαιοσύνης μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Τουρκίας. «Η απόφαση έχει τη στήριξη όλων των κομμάτων Η Αγία Σοφία είναι το λάβαρο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης» επεσήμανε ακόμη.

Το «τζαμί της Αγίας Σοφίας» θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους, είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος. «Με την ίδια λογική να απαιτήσουμε από το Βατικανό να μετατραπεί σε μουσείο. Τα εγγόνια του Μωάμεθ θα ανοίξουν και πάλι το τζαμί της Αγίας Σοφίας. Καλορίζικη και πάλι η απόφαση του δικαστηρίου μας που την έκανε τζαμί» συμπλήρωσε ο κ. Ερντογάν.