Ερντογάν: H Τουρκία ανακάλυψε 320 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων στον στόχο Τούνα – 1 στην Μαύρη Θάλασσα από το γεωτρύπανο Φατίχ ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν, όπως μεταδίδει το τουρκικό NTV (21.08.20,ntv.com.tr).

Σημειώνοντας ότι η γεώτρηση του Φατίχ άρχισε στις 20 Ιουλίου, ο Έρντογαν, ο οποίος μιλούσε από το γραφείο του στο Ντολμάμπαχτσε, χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ως την μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου που πραγματοποίησε μέχρι σήμερα η Τουρκία προσθέτοντας ότι στόχος τους είναι να προσφέρουν το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας στον λαό για χρήση μέσα στο 2023.

«Τα αποθέματα που βρέθηκαν σε αυτό το πρώτο πηγάδι είναι ένα κομμάτι ενός πολύ πιο πλούσιου πόρου. Με την βοήθεια του Αλλάχ θα υπάρξει και συνέχει σύντομα. Θα αρχίσουμε να ανοίγουμε επιβεβαιωτικές γεωτρήσεις. Περιμένουμε πρώτα ο Αλλάχ να πάρουμε μιαν τέτοια χαρμόσυνη είδηση και από την Μεσόγειο. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προς χρήση στο έθνος μας το αέριο της Μαύρης Θάλασσας εντός του 2023. Μέσω των πλοίων μας Φατίχ και Γιαβούζ πραγματοποιήσαμε εννέα βαθιές θαλάσσιες γεωτρήσεις μέχρι σήμερα στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα. […]»

Αναφερόμενος στο πλοίο γεωτρύπανο Κανουνί, ο Έρντογαν είπε ότι θα τελειώσουν οι εργασίες συντήρησής του και θα αρχίσει εργασίες στην Μεσόγειο στα τέλη του χρόνου.


Μιλώντας μετά τον Έρντογαν από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ο Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ (ntv.com.tr) ανέφερε ότι ανακάλυψαν το κοίτασμα σε βάθος 500 μέτρων, γίνονταν συνεχώς τεστ και μετά από αναλύσεις οι ειδικοί της τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) διαπίστωσαν την ποσότητα του αποθέματος.

«Θα κατέβουμε ακόμα 1000 μέτρα», είπε ο Ντονμέζ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα δύο στρώματα πιο κάτω, γεγονός το οποίο δείχνει ότι θα ανακαλύψουν και εκεί φυσικό αέριο. Σημείωσε ότι μετά από εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι το αέριο που βρήκαν είναι «εξαιρετικά ποιοτικό».

ΓΤΠ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.