Ερντογάν και Χέρτσογκ συμφώνησαν να συνεργαστούν για να μειώσουν την ένταση στο Αλ-Άκσα

Members of the Israeli security forces walk past the Dome of the Rock mosque as they enter the Al-Aqsa mosque compound in Jerusalem, during a protest by Palestinians in response to chants by Israeli ultranationalists targeting Islam's Prophet Mohammed in the March of Flags earlier this week, following the Friday prayers, on June 18, 2021. (Photo by AHMAD GHARABLI / AFP)
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η τηλεφωνική συνομιλία που πραγματοποίησε ο Ιτσχάκ Χέρτσογκ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες βράδυ, υπήρξε ουσιαστική και εγκάρδια, αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του Ισραηλινού Προέδρου. Ο Ιστχάκ Χέρτσογκ έδωσε έμφαση στα μέτρα που εφάρμοσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας προκειμένου να διασφαλίσουν την ελευθερία της λατρείας και την ασφάλεια των πιστών όλων των θρησκειών στην Ιερουσαλήμ. Κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο να μην παρασύρεται από ψεύτικες ειδήσεις και φήμες, τονίζοντάς του ότι οι λαοί των δυο χωρών έχουν στραμμένα τα μάτια τους στους ηγέτες τους και αναμένουν από αυτούς να δρουν με υπευθυνότητα και με σκοπό να ηρεμούν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη θλίψη και την ανησυχία του για τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες και τόνισε στον Ισραηλινό ομόλογό του πόσο σημαντικό ζήτημα αποτελεί για τον μουσουλμανικό κόσμο η διατήρηση του στάτους κβο των Ιερών Προσκυνημάτων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου του Ισραηλινού Προέδρου κατέληξε ότι οι δυο πρόεδροι, Χέρτσογκ και Ερντογάν, θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επαφή οποτεδήποτε κριθεί απαραίτητο, με σκοπό πάντα την εκτόνωση των εντάσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.