Ερντογάν: «Κανείς δεν μπορεί να καθορίσει στην Τουρκία από ποια χώρα θα αγοράσει αμυντικά συστήματα»

Κανένας δεν μπορεί να παρέμβει και να καθορίσει στην Τουρκία από ποια χώρα και ποια αμυντικά συστήματα θα αγοράσει, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ερωτηθείς εάν η χώρα του θα αγοράσει και νέα συστοιχία S400 από την Μόσχα, ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε ότι οι ίδιοι θα αποφασίσουν γι’ αυτό, προσθέτοντας ότι τα εξήγησε όλα στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό κανάλι CBS, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι είπε στον Πρόεδρο Μπάιντεν όλα όσα ήταν απαραίτητα.

Εξέφρασε δε το παράπονο ότι η Τουρκία πλήρωσε στις ΗΠΑ 1 δισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά των αεροσκαφών F35 αλλά η Αμερική δεν παρέδωσε τα αεροπλάνα.

Στο μεταξύ το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών απείλησε την Τουρκία με νέες κυρώσεις αν προχωρήσει στην αγορά της νέας συστοιχία S-400. Εκπρόσωπος του Υπουργείου δήλωσε πως προειδοποίησαν την Άγκυρα να μην κρατήσει τους ρωσικούς πυραύλους και να μην παραλάβει νέους, προειδοποιώντας ότι σε τέτοια περίπτωση θα επιβληθούν επιπρόσθετες κυρώσεις.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.