Ερντογάν: Ο Αναστασιάδης ήθελε να με συναντήσει – Τι αποκάλυψε για τη συνομιλία τους

Νέες δηλώσεις για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ο κ. Ερντογάν έκανε δηλώσεις για την άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στη Κυπριακή Δημοκρατία στη πτήση κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από την επίσκεψή του στην Τσεχική Δημοκρατία.

Αναφερόμενος στην άρση του εμπάργκο όπλων, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι τα ένοπλα και άοπλα μη επανδρωμένα τουρκικά αεροσκάφη «πήγαν εκεί (στα κατεχόμενα) όταν κανείς δεν το φανταζόταν. Παρόμοια πράγματα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να διασφαλίσουμε τη βόρεια Κύπρο και από τις τέσσερις πλευρές, από κάθε άποψη».


Ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι σε περίπτωση έκτακτης κατάστασης, «μόλις απογειωθούν τα αεροπλάνα μας, βρίσκονται ήδη αμέσως στη βόρεια Κύπρο».

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου επιθυμεί να συναντηθεί μαζί του.

Ο κ. Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ζήτησε βοήθεια από «διαμεσολαβητή» για να συνομιλήσει μαζί του.


Όπως γράφει η εφημερίδα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιον τον κ. Ερντογάν η απάντηση του Τούρκου Προέδρου στη νέα κίνηση της ε/κ πλευράς υπήρξε η εξής: «Πρόεδρε, αποχωρείς τώρα (από την Προεδρία της ΚΔ). Φεύγεις μετά από δύο μήνες. Αυτά δεν μπορούν να συζητηθούν σε μια τέτοια στιγμή. (Από την άλλη) εσείς πάντα λαμβάνετε μια οδηγία από κάπου. Αυτά τα πράγματα (οι συνομιλίες) δεν πρόκειται να προχωρήσουν με οδηγίες (από ξένα κέντρα)».

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ο κ. Ερντογάν ακόμη πρόσθεσε ότι «(Σε κάθε περίπτωση) δεν μπορείτε να κατεβείτε στο πηγάδι με το σχοινί τους (της ε/κ πλευράς). Διαφορετικά θα μείνεις στο πηγάδι».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.