Ερντογάν: Ο Οσμάν Καβάλα είναι ο Σόρος της Τουρκίας


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Οσμάν Καβάλα είναι ο Σόρος της Τουρκίας, ήταν πίσω από τα γεγονότα στο Γκεζί, ήταν ο συντονιστής, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στους εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην υπόθεση Καβάλα, λέγοντας ότι «εξασφαλίζοντας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη στο δίκαιο, εξασφαλίσαμε την ποιότητα και την ταχύτητα των υπηρεσιών.Τόσο πολύ που όταν όλοι στον κόσμο λένε ότι είμαστε κράτος δικαίου, τους λέμε ότι κι εμείς δεν είμαστε κράτος κούκος, είμαστε κράτος δικαίου.

Η απόφαση για ένα συγκεκριμένο άτομο ενόχλησε πολύ κάποιους κύκλους. Ποιος ήταν λοιπόν αυτός ο άνθρωπος; Αυτός ήταν ο Σόρος της Τουρκίας. Αυτός ο άνθρωπος ήταν πίσω από τα γεγονότα στο Γκεζί, ήταν ο συντονιστής. Η δικαιοσύνη μας πήρε την τελική της απόφαση γι’ αυτόν. Η απόφαση αυτή αναστάτωσε ορισμένους κύκλους, τους γνωστούς κύκλους», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Επικρίνοντας κράτη μέλη της ΕΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε «υποστηρίζετε ότι είστε το κράτος δικαίου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και λέτε ‘ναι’ στην εμφάνιση της τρομοκρατικής οργάνωσης στους δρόμους σας».

«Το PKK εμφανίζεται στους δρόμους με τις δικές του πατσαβούρες (εννοεί σημαίες), δεν λες τίποτα. Τα βήματα που έγιναν στην Τουρκία σας ενοχλούν. Τελευταία, το ΕΔΑΔ είπε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα βήμα σε αυτό το θέμα ενόσω δεν έχει αποφασίσει. Τώρα ελήφθη απόφαση. Μετά από αυτή την απόφαση φυσικά και θα γίνουν βήματα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτή η απόφαση του δικαστικού σώματος θα εφαρμοστεί», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.