Ερντογάν πριν την αναχώρηση για κατεχόμενα: «Είμαστε υπέρ λύσης δύο ίσων κυρίαρχων κρατών»

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προέβη δηλώσεις στο Αεροδρόμιο Ατατούρκ πριν την αναχώρηση του για τα κατεχόμενα, επαναλαμβάνοντας πως η Τουρκία τάσσεται υπέρ μιας λύσης «δύο ίσων κυρίαρχων κρατών», μετέδωσε η Milliyet.

«Θα αναχωρήσουμε σύντομα για τη Λευκωσία για να παρακολουθήσουμε τις τελετές της 20ης Ιουλίου. Θα κάνουμε μια διπλή γιορτή με τους αδελφούς μας στο νησί», είπε. Ισχυρίστηκε ότι με την «επιχείρηση», όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο,  «τελείωσαν οι φρικαλεότητες των Ελλήνων κατά των Τουρκοκυπρίων, οι οποίες εντάθηκαν μετά το 1963». Πρόσθεσε ακόμα πως θα μιλήσει σήμερα σε ειδική σύνοδο της λεγόμενης βουλής, όπου και θα αναφέρει το άνοιγμα διαφόρων έργων σε πολλούς τομείς μαζί με τον Ερσίν Τατάρ.


«Οι Τουρκοκύπριοι αγωνίζονται για ισότητα και δικαιοσύνη για περισσότερο από μισό αιώνα. Η πρόταση που παρουσίασε ο κ. Τατάρ στη Γενεύη αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία. Η τουρκοκυπριακή πλευρά έχει δείξει στον κόσμο ποιος είναι υπέρ μιας λύσης. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου σε όλα τα μέρη που επιθυμούν ένα δίκαιο και διαρκές μέλλον στην Κύπρο να αδράξουν την ιστορική ευκαιρία», είπε και πρόσθεσε ότι «η ΤΔΒΚ είναι ένα κράτος που στέκεται στα πόδια του παρά τις κάθε είδους δυσκολίες».

«Η Τουρκία και κάθε μέλος του τουρκικού λαού θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους Τουρκοκύπριους», πρόσθεσε. Στην ερώτηση για τα «καλά νέα» που θα εξαγγείλει στα κατεχόμενα, ο Ερντογάν είπε πως ελπίζει να τα εξηγήσει στο «κοινοβούλιο της ΤΔΒΚ».

«Είμαστε υπέρ λύσης δύο ίσων κυρίαρχων κρατών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.