Ερντογάν σε Ευρωπαϊους αξιωματούχους: Σημαντικός ο ρόλος διάσκεψης για Αν. Μεσόγειο

Τον σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η πραγματοποίηση της διάσκεψης για την ανατολική Μεσόγειο, επεσήμανε ο Τούρκος Πρόεδρος στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ Σαρλ Μισέλ και την Πρόεδρο της Επιτροπής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρει ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε γενικά σε θετική ατμόσφαιρα και συζητήθηκαν διεξοδικά οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ. Ο Τούρκος Πρόεδρος τους είπε ότι απώτερος στόχος είναι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, λέγοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να στηρίξει τη θετική ατζέντα.

Σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Καλίν, στις συνομιλίες αναφέρθηκε ότι μπορούν να υπάρξουν μόνιμες λύσεις στις κρίσεις της περιοχής και ότι υπάρχουν κοινά συμφέροντα μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών της ΕΕ. Συζητήθηκαν το Συριακό, το Ιρακινό, το θέμα της Λιβύης, του Καραμπάχ και της Ανατολικής Μεσογείου.

“Αναφέρθηκε ότι η Διάσκεψη της ανατολικής Μεσογείου την οποία πρότεινε ο Πρόεδρός μας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ώστε να μετατραπεί η ανατολική Μεσόγειος σε θάλασσα ειρήνης”, σημειώνεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι υπογραμμίστηκε η ανάγκη της επείγουσας επικαιροποίησης της συμφωνίας της μετανάστευσης. Για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι στο πλαίσιο των υφιστάμενων νόμων θα είναι πιο αποτελεσματική η καταπολέμηση της βίας των γυναικών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.