Ερντογάν σε Πούτιν: Να μην τεθούν «σκληροί όροι» στους Ταλιμπάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να υιοθετηθεί μία «προοδευτική» προσέγγιση απέναντι στους Ταλιμπάν, αντί να τους τεθούν «σκληροί όροι».

Ζήτησε να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας με τους ταλιμπάν και να ακολουθηθεί μία σταδιακή προσέγγιση, αντί μίας προσέγγισης που θα βασίζεται σε σκληρούς όρους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας ο Ερντογάν χαιρέτισε τις συνομιλίες ανάμεσα στους Ταλιμπάν και πρώην αξιωματούχους του Αφγανιστάν θεωρώντας τις «ελπιδοφόρες».

Οι πρόεδροι Πούτιν και Ερτογάν συμφώνησαν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στο θέμα του Αφγανιστάν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Προστίθεται ότι έδωσαν έμφαση στη σημασία του να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ειρήνη στη χώρα, η αυστηρή τήρηση της τάξης και του κράτους δικαίου. Υπογράμμισαν επίσης ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.