Ερντογάν στον ΟΗΕ: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη και δύο έθνη, αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους»

epa10195428 Turkish President Recep Tayyip Erdogan delivers his address during the 77th General Debate inside the General Assembly Hall at United Nations Headquarters in New York, New York, USA, 20 September 2022. EPA/JUSTIN LANE

Για “δύο κράτη που συνυπάρχουν στην Κύπρο” έκανε λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ενώ έκανε επίθεση κατά της Ελλάδας μιλώντας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

“Πάντα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο. Ακόμη και στο Κυπριακό θέλουμε μια λύση μια για πάντα με μόνιμο και βιώσιμο τρόπο και συνεργαζόμαστε πάντα με την ‘τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου'”, ανέφερε.

“Σε αυτό το νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο διαφορετικά έθνη. Και αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλους. Είναι το κλειδί για τη λύση των προβλημάτων στο νησί της Κύπρου να αποδεχθεί ότι η Τουρκία έχει ίσα δικαιώματα”, υποστήριξε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος παρουσίασε μια φωτογραφία με δύο μικρά παιδιά τα οποία ισχυρίστηκε ότι την περασμένη εβδομάδα πνίγηκαν επειδή, όπως είπε, η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

“Εμείς στην Τουρκία δεν θέλουμε να βλέπουμε πτώματα μωρών όπως αυτό του Αϊλάν. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα στέλνει πίσω αυτά τα παιδιά στον τάφο. Την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους”, ανέφερε.

Είναι η στιγμή που η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη καθώς και διεθνείς οργανισμοί πρέπει να πουν “στοπ, αρκετά με αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, ανέφερε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.