Με Ερντογάν θα συνεχιστεί η αποφασιστική στάση στην Αν. Μεσόγειο, λέει ο Τατάρ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabulü

Η εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας ήταν σημαντική από την άποψη της εθνικής πολιτικής και έδωσε το μήνυμα ότι η αποφασιστική στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου θα συνεχιστεί, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, επαναλαμβάνοντας τα περί ιστορικής ομιλίας του Τούρκου Προέδρου στη ΓΣ του ΟΗΕ για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος γράφει ότι μιλώντας στην τουρκική κρατική τηλεόραση, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι υπό την ηγεσία του Ερντογάν, ο τουρκοκυπριακός «λαός» θα συνεχίσει την πορεία του ειρηνικά και πρόσθεσε ότι το ψευδοκράτος, απέκτησε το καθεστώς του μέλους-παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών χάρη στις προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου.

«Έχει εδραιώσει ένα θρόνο στις καρδιές του τουρκοκυπριακού λαού η προσπάθεια που κατέβαλε στο Ουζμπεκιστάν για να γίνουμε μέλος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών με καθεστώς παρατηρητή και η θέληση που επέδειξε και η ικανότητά του να μας κάνει αποδεκτούς εκεί, παρά τις αντιδράσεις ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας και το γεγονός ότι το πέτυχε αυτό βάζοντας το προσωπικό του χάρισμα εκεί», είπε.

Από την πλευρά του ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου δήλωσε επίσης στην τουρκική κρατική τηλεόραση ότι ανακουφίστηκαν με την εκλογή του Προέδρου Ερντογάν. «Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι έχουμε μια Τουρκία, μια μητέρα πατρίδα της οποίας η γνώμη είναι σεβαστή και ο λόγος της ακούγεται. Ο Ερντογάν δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος της Τουρκίας αλλά και ένας παγκόσμιος ηγέτης», πρόσθεσε. Η αποφασιστική στάση στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου θα συνεχιστεί, «αισθανόμαστε ασφαλείς», δήλωσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy