Ερντογάν: Η Τουρκία επιθυμεί μια ισχυρή συνεργασία με την Αίγυπτο

epa08813310 A handout photo made available by Turkish President Press Office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan addressing members of the ruling Justice and Development Party (AKP), at their group meeting at the parliament in Ankara, Turkey, 11 November 2020. EPA/TURKISH PRESIDNET PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Η Τουρκία επιθυμεί μια ισχυρή συνεργασία με την Αίγυπτο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του λαού της Αιγύπτου και του ελληνικού λαού.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής, έξω από το τζαμί, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “η διαδικασία συνεργασίας με την Αίγυπτο σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών, διπλωματικό και οικονομικό, συνεχίζεται άλλωστε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν και όχι σε ανώτατο επίπεδο, συνεχίζεται έστω ένα κλικ πιο κάτω”.

Συνεχίζοντας είπε ότι, “ασφαλώς, η καρδιά μας θα επιθυμούσε να συνεχίσουμε αυτή τη διαδικασία με την Αίγυπτο πολύ πιο δυνατά. Επομένως, όταν αυτές οι συνομιλίες σε επίπεδο μυστικών υπηρεσιών, διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο φέρουν αποτελέσματα, θα προχωρήσουμε και σε υψηλότερο επίπεδο, διότι αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι ο λαός της Αιγύπτου δεν πρόκειται ποτέ να είναι χώρια από το λαό της Τουρκίας”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι “δεν είναι δυνατόν να τοποθετούν τον ελληνικό λαό δίπλα στον αιγυπτιακό. Αυτό που δεν μπορούμε ποτέ να πιστέψουμε είναι ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ του λαού της Αιγύπτου και του ελληνικού λαού”.

Το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία συμμετείχε σε κοινή άσκηση με την Ελλάδα, πρόσθεσε, τους λυπεί. “Δεν θα θέλαμε να δούμε τη Σαουδική Αραβία να μετέχει σε μια τέτοια διαδικασία λήψης αποφάσεων. Θα το συζητήσουμε αυτό με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί”, είπε, τέλος, ο Ερντογάν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.