Ερωτήματα ΑΚΕΛ για το θάνατο του 27χρονου ΣΥΟΠ – «Το Υπουργείο Άμυνας οφείλει απαντήσεις»

«Εκφράζουμε τη θλίψη και τον συγκλονισμό μας για τον θάνατο του 27χρονου ΣΥΟΠ της Εθνικής Φρουράς Παναγιώτη Γιαννιού που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», τονίζει το ΑΚΕΛ μέσω σχετικής ανακοίνωσης.

Αναλυτικά:

«Την ίδια ώρα, εγείρονται αμείλικτα ερωτήματα για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στα οποία οφείλει να δώσει εξηγήσεις το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας. Ποια ήταν η φύση της δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ο ΣΥΟΠ; Επρόκειτο για προγραμματισμένη άσκηση ή για παραγωγή επικοινωνιακού σποτ; Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας;

Προκαλεί τεράστιο προβληματισμό το γεγονός ότι πρόκειται για τρίτο θανατηφόρο ατύχημα στην Εθνική Φρουρά τον τελευταίο ενάμιση περίπου  χρόνο. Οι ζωές και η ασφάλεια των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν την Εθνική Φρουρά πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτες.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το ΑΚΕΛ θα εγγράψει αμέσως στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής το ζήτημα, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο και να μελετηθούν τρόποι να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες τέτοιων ατυχημάτων».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.