Εν καιρώ τω δέοντι θα λάβει απάντηση ο δήμος Δρομολαξιάς για το αν θα κλείσει το υποκατάστημα της Συνεργατικής Τράπεζας στον Δήμο.

Ο δήμαρχος Δρομολαξιάς Κύπρος Ανδρονίκου δήλωσε στον Άστρα ότι έστειλε επιστολή στον Συνεργατισμό από τον Φεβρουάριο, λαμβάνοντας απάντηση ότι θα ενημερωθούν εν καιρώ.

Σημείωσε ότι μετά από χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή, χθες δέχθηκε τηλεφωνήματα από στελέχη του Συνεργατισμού τα οποία διαβεβαίωναν ότι δεν θα κλείσει το υποκατάστημα.

Ο κ. Ανδρονίκου είπε ότι ζήτησε όπως αυτές τις διαβεβαιώσεις δοθούν και γραπτώς. Επιστολές στάλθηκαν και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου δήλωσε στον Άστρα ότι δεν καθησυχάζεται από τις διαβεβαιώσεις, αφού καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε στις κλήσεις του προς τον διευθυντή του Συνεργατισμού κ. Χατζηγιάννη.

Πρόσθεσε ότι ήδη έκλεισαν το υποκατάστημα στο Κίτι ενώ υπολειτουργούν τα άλλα υποκατατήματα στις γειτονικές περιοχές.

Αυτοί που κρύβονται θα πρέπει να βγουν στο φως και να πουν καθαρά τι θα πράξουν γενικότερα με τον Συνεργατισμό, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Υπενθύμισε ότι πριν από 4 χρόνια ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε διαβεβαιώσει ότι ο Συνεργατισμός θα παραμείνει σε κρατικά χέρια και ότι θα συνεχίσει να είναι ένας ανθρώπινος οργανισμός. Αντί τούτου, σημείωσε, ο συνεργατισμός πωλεί δάνεια και δεν διαφέρει καθόλου από τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες.