Ερωτοκρίτου: Δεν υπάρχει πρόθεση από την Κυβέρνηση να βοηθήσει ουσιαστικά τους πολίτες για την ακρίβεια

Δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση να παρέμβει με ουσιαστικά μέτρα για να βοηθήσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός οφείλεται σε προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας ίσως να βλέπουμε μια διαφορετική αιτία πρόκλησης του από τα προηγούμενα χρόνια, για αυτό και πρέπει να αναμένουμε, να δούμε τις επιπτώσεις που θα έχει στους πολίτες η αύξηση των επιτοκίων που ανακοίνωσε η ΕΚΤ. Πρόσθεσε ότι εδώ και μήνες ο κόσμος παρακολούθησε ένα αγώνα δρόμου για να πειστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για να αντιμετωπιστεί το κόστος στα νοικοκυριά.

Επισήμανε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες παρεμβαίνουν ήδη λαμβάνοντας σημαντικά μέτρα για να βοηθήσουν τους πολίτες τους, μειώνοντας τον ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, και επιχορηγώντας την τιμή της βενζίνης, πράγμα που δεν γίνεται στη χώρα μας. Η κα Ερωτοκρίτου τόνισε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει ουσιαστικά για να προστατεύσει τους πολίτες του.

Πρόσθεσε ότι, εφόσον με βάση το Σύνταγμα η βουλή δεν μπορεί να αυξήσει τον κρατικό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει σε συνεργασία με την αντιπολίτευση, για να ληφθούν μέτρα που θα βοηθήσουν τους πολίτες να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια. Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει φόβος εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών, προσθέτοντας ότι αυτό εξαρτάται από τις προτεραιότητες που βάζει η κάθε κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.