Ερτουγρούλογλου: «Το γήπεδο της Τσετίνκαγια επιστρέφεται κατόπιν επαφών με τα ΗΕ»

Ο παράνομος Bayrak (17.10.22, brtk.net) μεταδίδει ότι ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι το γήπεδο της Τσετίνκαγια στην κατεχόμενη Λευκωσία επιστρέφεται στην ομάδα ως αποτέλεσμα επαφών που είχαν οι κατοχικές αρχές με τα Ηνωμένα Έθνη.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού, ο Ερτουγρούλογλου αξιολόγησε τη διαδικασία σχετικά με την επιστροφή του γηπέδου της Τσετίνκαγια στο τουρκοκυπριακό ποδόσφαιρο, σημειώνοντας ότι το γήπεδο «Ταξίμ» επεστράφη για χρήση από τον σύλλογο Τσετίνκαγια ως αποτέλεσμα των μακράς διάρκειας επαφών τους με αξιωματούχους του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στην προσέγγιση των Ηνωμένων Εθνών και ειδικά του επικεφαλής της αποστολής του διεθνούς οργανισμού Colin Stewart, ο Ερτουγρούλογλου σημείωσε το εξής:

«Η αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών και κυρίως ο επικεφαλής της αποστολής Colin Stewart, συνέχισε να βρίσκεται σε επαφή με καλή πίστη μαζί μας και κυρίως με την προεδρία. Στο τέλος επιτεύχθηκε συμφωνία και σήμερα άρχισαν οι εργασίες. Υπήρχε επίσης δουλειά που έπρεπε να γίνει κατά την προηγούμενη διαδικασία, την οποία εκπληρώσαμε. Έχουν ληφθεί κάθε είδους μέτρα, έχει αξιολογηθεί κάθε πτυχή του θέματος. Έχει επιτευχθεί πλήρης συμφωνία με τα Ηνωμένα Έθνη».

Αναφέροντας ότι οι διαδικασίες παρατάθηκαν λόγω μη αναμενόμενων αντιδράσεων εκ μέρους των ηνωμένων Εθνών σε «πολύ μικρά» σημεία, ο Ερτουγρούλογλου είπε ότι συνεχίζει να υφίσταται πρόβλημα μόνο σε ένα σημείο στο γήπεδο «Ταξίμ» και πρόσθεσε:

«Το θέμα για το τέλι που πρέπει να τραβηχτεί πίσω από τα τείχη έχει μπλοκαριστεί. Εμείς απαιτούμε αυτό το τέλι να είναι υψηλό. Επειδή η μπάλα μπορεί να περάσει στην άλλη πλευρά κατά τη διάρκεια του αγώνα και της προπόνησης. Σύμφωνα με εμάς, το τέλι πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 μέτρα. Δεν έχει επιτευχθεί ακόμη πλήρης συμφωνία για το θέμα αυτό. Μπορεί να υπάρξουν μακροχρόνιες συζητήσεις σε σημεία που δεν μπορούμε να προβλέψουμε».

Η Τουρκία επισκευάζει το γήπεδο «Ταξίμ» της Τσετίνκαγια στην νεκρή ζώνη

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή Kıbrıs Postası (17.10.22, kibrispostasi.com), άρχισαν οι εργασίες κατασκευής και επισκευής του γηπέδου «Ταξίμ» που βρίσκεται στην νεκρή ζώνη στην περιοχή του Λήδρα Πάλας στην Λευκωσία και ανήκει στο σωματείο της Τσετίνκαγια.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων και Επιχειρήσεων (YİGM) του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, η οποία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζει την υλοποίηση των έργων έρευνας, κατασκευής, συντήρησης και επισκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην κατεχόμενη Κύπρο.

Το «Ταξίμ», το οποίο ήταν ακατάλληλο για αθλητικές δραστηριότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μετατραπεί σε ένα γήπεδο 52×98μ, πιστοποιημένο από την FIFA QUALITY, με συνθετική επιφάνεια και γύρω από αυτό θα υπάρχει περίφραξη. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός ενός μηνός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Αναπτυξιακής και Οικονομικής Συνεργασίας της Τουρκίας (ΚΕİ), τα έργα για την ενίσχυση των υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων στην κατεχόμενη Κύπρο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του λεγόμενου «πρωτοκόλλου συνεργασίας στον τομέα της νεολαίας και του αθλητισμού» και της «συμφωνίας οικονομικής και δημοσιονομικής συνεργασίας» για το 2022 που υπεγράφη μεταξύ της Τουρκίας και της «ΤΔΒΚ».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.