• Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Δρομολόγιο 67   

η ιστορία πίσω από το έργο

Πίσω από το “δρομολόγιο 67” βρίσκεται ένα αδιέξοδο και μια ανεκπλήρωτη επιθυμία.


Αυτή η επιθυμία που μας τραβά από τη μύτη κάνοντάς μας υποχείριο του “θέλω” μας. Εκείνη η επιθυμία στην οποία στηρίζουμε την ευτυχία μας. Αν βρεθεί ένα τζίνι στο δρόμο μας για να μας πραγματοποιήσει μια ευχή, τότε η ευχή αυτή, σχεδόν πάντα, δεν θα είναι η προφανής: “Θέλω να είμαι ευτυχισμένος”. Θα είναι οτιδήποτε άλλο πιστεύουμε ότι θα μας έκανε ευτυχισμένους. Λεφτά, υγεία, αγάπη, αναγνώριση. Μια τεράστια λίστα με “θέλω”.

Στη στάση απ’ όπου περνάει το “δρομολόγιο 67” υπάρχει ένας άντρας που πραγματοποιεί ευχές. Μια κυρία επιθυμεί να κερδίσει τον άντρα της πίσω. Ένας νεαρός θέλει να γίνει επιτυχημένος κωμικός. Ένας συγγραφέας χρειάζεται έμπνευση και μια νεαρή κοπέλα θέλει τον πατέρα της να μην είχε πεθάνει. Όλοι χρειάζονται ένα επίθεμα σε μια πληγή που κακοφορμίζει αντί να την αφήσουν να εκτεθεί στον αέρα για να επουλωθεί. Και πάντα υπάρχει τίμημα.

Την ιδέα ενέπνευσε η καναδική σειρά (The booth at the end) που αφού παρακολούθησα, μπήκα στη διαδικασία να σκέφτομαι τι θα ζητούσα, αν είχα τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια ευχή μου. Η δυσκολία μου να αποφασίσω με οδήγησε στο να ρωτάω σχεδόν οποίον ήξερα τι θα ζητούσε αυτός. Οι απαντήσεις που έπαιρνα ήταν αυτές που με οδήγησαν να γράψω αυτό το έργο.


Ξέρουμε πραγματικά τι θέλουμε; Ποιο είναι το τίμημα που πληρώνουμε για να το αποκτήσουμε; Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε την αυτόματη πραγματοποίηση μιας ευχής από τη μια στιγμή στην άλλη;

Έχω βρεθεί στη θέση να εύχομαι και ευτυχώς που δεν υπήρξε ούτε τζίνι, ούτε ένας άντρας σε κάποια στάση για να πραγματοποιήσει την ευχή μου. Έχω την εντύπωση ότι θα αποσυνθέτονταν όλα τα συστατικά από τα οποία αποτελούμαι σήμερα.

Εγώ έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι η πορεία είναι πιο σημαντική από το αποτέλεσμα. Οι ήρωες του έργου μου ακόμα το ψάχνουν.


Εσείς τι εύχεστε;

Ευαγγελία Ονουφρίου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Παραγωγή: Point To, Κείμενο:Ευαγγελία Ονουφρίου και Ευριπίδης Δίκαιος

Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Ευριπίδης Δίκαιος, Σκηνικά: Σάββας Μυλωνάς, Κοστούμια: Μιράντα Θεοδωρίδου

Παίζουν: Ιάκωβος Ιακώβου, Ευαγγελία Ονουφρίου, Μαρία Ματθαίου, Νικόλας Δημητρίου, Γεώργιος Ιωσήφ, Λήδα Καραγιάννη, Παναγιώτης Τιμοθέου.


WhereHaus 612 Λευκωσία 12, 25, 26 Μαΐου και 1, 2, 7, 8, 9 Ιουνίου. Παρασκευές, Σάββατα 20:30 και Κυριακές 18: 30

Θέατρο Ένα Λεμεσός 17, 18, 19 Μαΐου, Παρασκευή, Σάββατο 20:30 και Κυριακή 18:30

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.