Στην συλλογή υπογραφών προχωρούν οι Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών (ΕΣΕΜ)  ενάντια στο νέο μέτρο που προσπαθεί να περάσει το Υπουργείο Παιδείας που αφορά τις εξετάσεις ανά τετράμηνο.
Αυτούσια η ανακοίνωση:
Ως Επαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συλλογή υπογραφών στα σχολεία των επαρχιών μας για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στις εξετάσεις ανά τετράμηνο που θα εφαρμοστούν, με βάση τους νέους κανονισμούς λειτουργίας, τη σχολική χρονιά 2018-2019.
Το μαθητικό κίνημα εξέφρασε και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά την αντίθεση του με το μέτρο αυτό καθώς στο δημοψήφισμα που έγινε το Δεκέμβριο του 2016 πέραν των 11 χιλιάδων μαθητών διαφώνησαν με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.
Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι το μέτρο αυτό θα μετατρέψει το σχολείο σε ένα μεγάλο εξεταστικό κέντρο το οποίο θα βασίζεται στο κυνήγι του βαθμού και όχι στο κυνήγι της γνώσης και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης. Παράλληλα θα οδηγήσει στην αύξηση της παραπαιδείας, καθώς οι συνεχείς εξετάσεις και διαγωνίσματα σε συνδυασμό με την τεράστια ύλη θα ενισχύσουν το ήδη πιεσμένο σχολικό πρόγραμμα. Επιπλέον θα αυξήσουν το άγχος των μαθητών και των καθηγητών που θα τρέχουν να καλύψουν την ύλη.
Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι και οι οργανωμένοι καθηγητές διαφωνούν με το μέτρο αυτό και θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα στις 22 Φεβρουαρίου. Καλούμε τους καθηγητές να ψηφίσουν ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο που θα αυξήσουν τη βαθμοθηρία και το άγχος.
Έχοντας αυτά υπόψη, καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να υπογράψουν ενάντια στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο στη συλλογή υπογραφών που διοργανώνουν οι ΕΣΕΜ από την Τρίτη 20 μέχρι τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου. Αγωνιζόμαστε για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο.