ΕΣΚ: «Έφυγε» ένας δημοσιογράφος της παλιάς κοπής

Απεβίωσε χθες Τετάρτη και κηδεύεται αύριο Παρασκευή ο Γεώργιος (Κόκος) Λεωνίδα, ένας δημοσιογράφος της παλιάς φρουράς, σε ηλικία 87 χρόνων.

Στη διάρκεια της μακράς δημοσιογραφικής του καριέρας ο Γ. Λεωνίδα εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθερία» και «Αγών», ενώ διατέλεσε και ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων την περίοδο 1974-2004. Διατέλεσε επίσης ανταποκριτής αρκετών αθηναϊκών εφημερίδων όπως «Η Καθημερινή», «Μεσημβρινή» και «Το Βήμα», αλλά και της ομογενειακής εφημερίδας της Νέας Υόρκης «Πρωινή».

Στην πολυετή δημοσιογραφική του πορεία ο Γεώργιος(Κόκος) Λεωνίδα διακρίθηκε ως εκ των μαστόρων του πολιτικού ρεπορτάζ, με βαθιές, διεισδυτικές αναλύσεις, αλλά και αποκαλυπτικές πληροφορίες.

Ο μεταστάς υπήρξε εκ των ιδρυτικών μελών της Ένωσης Συντακτών Κύπρου το 1959 και έφερε τον αριθμό 7 στο μητρώο μελών της οργάνωσης. Η σχέση του με τη συντεχνία ήταν αδιάλειπτη, συνεχής και ιδιαιτέρως θερμή. Υπήρξε παράλληλα ένας από τους ιδρυτές του Κλάδου Βετεράνων Δημοσιογράφων της ΕΣΚ στον οποίο και διατέλεσε αντιπρόεδρος από την ίδρυση του το 2020.

Ο Γ. Λεωνίδα έχαιρε μεγάλης εκτίμησης μέσα στο δημοσιογραφικό κόσμο για τον χαρακτήρα, το ήθος, τη φιλικότητα και την πραότητα του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου θέρμα συλλυπείται τους οικείους του μεταστάντος, τη σύζυγο του Λούλλα, τα παιδιά του Θάνο και Στάλω, τα εγγόνια του και όλους τους συγγενείς. Αιωνία του η μνήμη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.