Με εσωτερικό δανεισμό χρηματοδοτείται ο κατοχικός στρατός

Η τρικομματική «κυβέρνηση» προχώρησε σε εσωτερικό δανεισμό για να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιουργήθηκε από τις στρατιωτικές δαπάνες στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Ντεβρίμ Μπαρτσίν ανακοίνωσε ότι την τελευταία περίοδο η Τουρκία δεν παρέχει οικονομική βοήθεια για τις στρατιωτικές δαπάνες στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «υπουργείο οικονομικών» πραγματοποίησε διαγωνισμό δανεισμού για να καλυφθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιουργήθηκε από τις στρατιωτικές δαπάνες ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών Τουρκίας (TL).

«Αυτοί που ισχυρίζονται ότι σήμερα έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία δανείζονται τώρα 2 εκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 4,88% και 6 εκατομμύρια 700 χιλιάδες ευρώ με επιτόκιο 3,26% για να καλύψουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού που δημιουργήθηκε από τις στρατιωτικές δαπάνες των 500 εκατομμυρίων TL, το οποίο καλύπτεται από τα τοπικά έσοδα λόγω της άφιξης μηδενικών κονδυλίων από την Τουρκία για στρατιωτικές δαπάνες», σημείωσε ο κ. Μπαρτσίν.

Σύμφωνα με τον Τ/κ «νομοθέτη» με τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορούσαν «να κατασκευαστούν νέα σχολεία και νοσοκομεία» στα κατεχόμενα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy