Έστειλαν λεφτά σε λογαριασμό που την έστειλαν χάκερς – €21.000 έγιναν καπνός

Υπόθεση απάτης και κλοπής μέσω διαδικτύου, ύψους 21.000 ευρώ, διερευνά η Αστυνομία Πάφου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ από Βρετανίδα μόνιμη κάτοικο Κύπρου, Διευθύντρια αγγλικής εταιρείας μεταφορών, μετακομίσεων και αποστολών εμπορευματοκιβωτίων, ότι απέστελλε το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ περίπου σε συγκεκριμένη εταιρεία στην Αγγλία τον Δεκέμβριο του 2020.

Πρόσφατα πληροφορήθηκε ότι το έμβασμα που έστειλε δεν πήγε στην εταιρεία, αλλά πήγε σε άλλο λογαριασμό αγνώστων προσώπων, αφού, όπως διαφάνηκε από περαιτέρω εξετάσεις, κάποιοι επενέβησαν στον λογαριασμό της και της έστειλαν νέο λογαριασμό για να καταθέσει τα χρήματα, προφασιζόμενοι ότι είναι από την εταιρεία δικαιούχων.

Ο κ. Ιωάννου κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις συναλλαγές του και να βεβαιώνεται για την ορθότητα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να μην στέλνει εμβάσματα σε επιτήδειους οι οποίοι «προφανώς θέλουν να τους ξεγελάσουν».


Σύμφωνα με την κ. Ιωάννου το ΤΑΕ Πάφου ενήργησε αμέσως και συνεργάζεται με την Interpol και την τράπεζα, με σκοπό εάν τα χρήματα βρίσκονται ακόμη σε λογαριασμούς, να παγοποιηθούν και να επιστραφούν στην παραπονούμενη.

Από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις, συνέχισε ο κ. Ιωάννου, φαίνεται ότι τα χρήματα έχουν παραληφθεί από τους δράστες και γίνονται προσπάθειες για εντοπισμό των στοιχείων τους με σκοπό την έκδοση ενταλμάτων σύλληψής τους.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των δραστών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.