Έστειλε με email τα στοιχεία για το «κύκλωμα βιασμών» ο Γκιώνης- Στο μικροσκόπιο τα στοιχεία

Έστειλε τελικά στην Αστυνομία μετά από πολλές μέρες αφότου του ζητήθηκαν, τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο ακτιβιστής από την Ελλάδα, Ηλίας Γκιώνης.

Όπως ενημέρωσε η αστυνομία, ο ακτιβιστής έστειλε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τα στοιχεία που έχει και που όπως ισχυρίζεται, εμπλέκουν άτομα στην Κύπρο με κύκλωμα βιασμών και εκμετάλλευσης γυναικών, μετά την αποκάλυψη της πολύκροτης υπόθεσης βιασμού 24χρονης κοπέλας στη Θεσσαλονίκη από γόνους γνωστών πλούσιων οικογενειών της Ελλάδας. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 47 σελίδες με στοιχεία και φωτογραφίες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται πως η πολυήμερη καθυστέρηση των στοιχείων από τον κ. Γκιώνη είχε να κάνει με την έλλειψη εμπιστοσύνης του προς τις Αρχές της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση του τις προηγούμενες μέρες είχε γράψει «Με προσέγγισαν οι Αρχές από την Κύπρο για να στείλω επιστολή με όλα τα στοιχεία που έχω για την εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα και άλλα. Θα την έστελνα σήμερα, αλλά δεν πρόλαβα γιατί έτρεχα. Ευτυχώς μια κοπέλα που μου είχε στείλει e-mail έστειλε και στον δικηγόρο μου και του είπε να μη στείλω την επιστολή και ότι παντού έχουν δικά τους άτομα. Έχω πληροφορίες που το επιβεβαιώνουν».

Και συμπλήρωσε: «Oπότε ενημερώνω και εδώ ότι έχω κάνει μπακ-απ σε διαφορετικές συσκευές, παράλληλα έχει και ο δικηγόρος μου τα αρχεία, αλλά και άτομα σε όλη την Ελλάδα που εμπιστεύομαι και έχουν ασφαλή σύστημα. Στις Αρχές δεν θα δώσω κανένα στοιχείο αν δεν μιλήσω πρώτα με τον δικηγόρο μου αλλά και τον δικηγόρο της κοπέλας. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ».

Ο κ. Γκιώνης έκανε λόγο για εμπλοκή της Κύπρου μέσω ατόμων (Κυπρίων), οι οποίοι έχουν διασυνδέσεις. «Υπάρχει άμεση σύνδεση με την Κύπρο. Η βάση του κυκλώματος στην Αθήνα έχει συχνή μετακίνηση σε Κύπρο και αντίστροφα», είπε.

«Υπάρχει ένα όνομα στην Κύπρο που είναι γνωστής οικογένειας και κρατάει αρκετές γενιές. Το άτομο αυτό ασχολείται με τη μαφία στην περιοχή. Από ναρκωτικά μέχρι εμπόρια ανθρώπων που υπόσχεται βίζες σε άτομα. Μίλησα με ανθρώπους του Κοινοβουλίου της Κύπρου», είπε. Όπως εξήγησε, η έρευνά του γίνεται μέσα από ένα απλό κινητό και αυτό που έχει στην κατοχή του είναι ονόματα και συμβάντα. Αναφορικά με την Κύπρο, ο Ηλίας Γκιώνης είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει πάρα πολλά. «Στην Κύπρο υπάρχει ένα πιο απλό σύστημα που καταλήγει σε κύκλωμα».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.