Πρόσκληση στις εκπαιδευτικές Οργανώσεις απέστειλε ο Υπουργός Παιδείας για διάλογο με θέμα τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου, μετά και από τις ραγδαίες εξελίξεις αυτής της εβδομάδας.

Ο Κώστας Χαμπιαούρης απέστειλε πρόσκληση σε ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ για συνάντηση την Τρίτη 24 Ιουλίου στις 12:30μ.μ. με στόχο να συζητηθούν τρόποι για τον περαιτέρω εξορθολογισμό του δημόσιο σχολείου, μια αναγκαιότητα, όπως σημειώνει, που όλες οι πλευρές αποδέχονται.

«Είμαι βέβαιος ότι συμφωνείτε για την ανάγκη της άμεσης αποκλιμάκωσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ευαίσθητο θέμα της Παιδείας του τόπου μας και της ομαλής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας.

Μάλιστα όπως σημειώνει ο Κώστας Χαμπιαούρης πέραν των όποιων διαφορών έχουν προκύψει τις τελευταίες μέρες τους ενώνει όλους η κοινή έγνοια για τα παιδιά και η ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή το υπουργείο δηλώνει έτοιμο για αναθεώρηση αποφάσεων αν μέσα από το διάλογο προκύψει ανάγκη για αναθεώρηση τους, νοούμενου όπως αναφέρει ο υπουργός ότι αυτό δεν θα επηρεάζει την στελέχωση των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά.

Στο τέλος της επιστολής ο κύριος Χαμπιαούρης τονίζει ότι ένας επικοδομητικός διάλογος ανάμεσα σε εκπαιδευτικές οργανώσεις, γονείς ,μαθητές και υπουργείο θα αποβεί προς όφελος του δημόσιου σχολείου.